Dag 16: Arches - Monument Valley

Door Simone & Jimmy - A couple of years ago

Woensdag 3 oktober

De route vandaag was gelukkig niet zo lang, van Arches naar Monument Valley is ongeveer 2 uur rijden dus konden we het 's ochtends lekker rustig aan doen. Omdat we wel om 11 uur uit moesten checken gingen we maar de weg op, waar slechts 2 lange rechte wegen ons naar Navajo Nation brachten. En dan was daar natuurlijk de iconische highway die de ingang naar Monument Valley vormt. De hele weg kom je weinig auto's tegen, maar daar staan vele auto's langs de weg en mensen op straat om een 'verlaten' weg op de foto te zetten.

Omdat we het toch fijner vinden om op stap te gaan zonder al onze spullen in de auto, besloten we al op tijd naar het hotel te gaan in Kayenta (Whetherill Inn). Ook dit keer hadden we geluk, onze kamer was al klaar! Na onze spullen in een mooie kamer met een megagroot bed te hebben gezet, gingen we weer de auto in op weg naar het Visitor Center en het View Hotel, vanwaar onze tour door Monument Valley zou vertrekken. We waren ruim op tijd, dus konden eerst al even van het uitzicht over de drie bekendste butes genieten. Uiteindelijk werden we opgehaald door Tonie, die zelf was opgegroeid als Navajo. Hij kon ons heel veel vertellen over de woningen en hoe deze gebouwd hoorden te worden, volgens hem waren de voorbeelden hier niet stevig genoeg, zo zou hij het nooit hebben gedaan..

Met ongeveer 16 mensen (eigenlijk plek voor 12) stapten we in een open jeep om het ruige terrein van Monument Valley te betreden. Op sommige plekken mag je ook zelf met je auto, maar ik ben wel blij dat we dat onze huurauto niet aan hoefden te doen.. Tonie nam ons mee naar verschillende rotsformaties, zoals de Totempaal, de Slapende Draak, de Indiaan en ook verschillende Arches. Bij een ronde inkeping in een rots (ik ben de naam even vergeten) moesten er op onze rug gaan liggen en door het gat aan de bovenkant naar de lucht kijken. Tonie speelde en zong vervolgens traditionele liederen, het maakte de sfeer helemaal af. Ook nam hij ons het achterland verder in, waar we rotstekeningen zagen van 1500 jaar geleden. Ze zijn hier heel erg trots op de natuur. 

Na een tour van ongeveer 2 uur gingen we weer terug naar de butes om de zonsondergang te aanschouwen. Wat een bijzondere kleuren krijgt de lucht dan! Op de achtergrond hoorden we nog meer Navajo traditionele muziek maken. Rond 8 uur waren we weer terug in het hotel, waar we verschillende restjes en magnetronmaaltijden aten. De één een groter succes dan de ander..

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan