Dag 17: Monument Valley - Page

Door Simone & Jimmy - A couple of years ago

Donderdag 4 oktober

Deze week heb we verschillende keren maar 1 nacht per hotel gereserveerd staan, dus ook vandaag gingen we weer de auto in. Het wegennetwerk is wel heel simpel hier, je volgt op je route meestal maar 2/3 wegen tot de highway vanzelf in de main street veranderd en je langs je hotel reist. Ook vandaag hoefden we niet lang te rijden, met een route van ongeveer 100 miles. Doordat we ook nog door de tijdsgrens gingen, zouden we een uur vroeger in het hotel aankomen.. toch besloten we naar het hotel in Page (Quality Inn) te rijden en te vragen of we onze koffers konden stallen. Eerst tijd voor een ontbijt, aangezien het dit keer gratis bij ons verblijf was inbegrepen. Helaas dachten meer mensen dat en moesten we met onze bordjes op de airco zitten.. Gelukkig waren de pancakes wel erg lekker!

De reis naar Page was eigenlijk niet heel bijzonder, het landschap is hier vrij plat op de Navajo Mountain na. Helaas kunnen we onze koffers niet in het hotel stallen en moeten we ons nog 3,5 uur zien te vermaken tot we kunnen inchecken. Eerst gaan we naar de Glen Canyon Dam, een dam die zeker niet onder doet voor de Hoover Dam. De Colorado rivier zorgt voor veel groen langs de oever en lijkt echt een oase. Na nog een paar uitzichtpunten over Lake Powell, gaan we door naar de Horseshoe Bend, waar de Colorado rivier zich een weg heeft gevormd tussen de rotsen door. Echt super mooi om nu in het echt te zien na alle foto's. Wij houden ons voornamelijk achter de hekken, waar de waaghalzen op het puntje van de rotsen gaan staan om de beste foto's te maken.

Overal staan ook waarschuwingen voor de extreme hitte, maar dat lijkt vandaag wel mee te vallen. Het is ongeveer 24 graden en de zon maakt het af en toe lekker warm. In de verte zien we alweer regen aankomen, dus duiken we snel de Walmart in om de laatste paar minuten vol te maken. Onze kamer is super groot en op het eerste gezicht heel erg luxe. Verder moet je alleen niet kijken, want dan zie je dat de deur naar het balkon bijvoorbeeld niet helemaal dichtkan en dan overal op de randjes een laagje zand ligt. We komen heel even tot rust en gaan dan weer op pad om te zien waar we ons precies morgen voor de tour naar Antelope Canyon moeten melden. Onze avond sluiten we af bij een gezellig BBQ restaurant met live country muziek, weer een geweldige dag hier in Amerika! 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan