Dag 19: Grand Canyon

Door Simone & Jimmy - A couple of years ago

Zaterdag 6 oktober

Vanochtend ging de wekker al om 5 uur om op tijd bij de Grand Canyon te kunnen zijn voor de zonsopgang. We hadden van anderen wel gehoord dat vooral de zonsondergang prachtig is in de Grand Canyon, maar de weersvoorspellingen beloofden niet veel goeds voor de middag en avond. Dus dan maar vroeg op staan om de shuttlebus te nemen naar Yaki Point, vanwaar iedereen rende om het beste plekje te bemachtigen. Wij vervolgden rustig onze weg om op een steen plaats te nemen, wat te ontbijten en het spektakel rustig af te wachten. Helaas was het ook nu flink bewolkt en moesten we het doen met de zonnestralen die door de wolken heen wisten te komen. Ook dan waren de paarse en rode kleuren prachtig! 

Vervolgens namen we verschillende shuttlebussen door het park heen, waar we elke keer weer genoten van het uitzicht, zoals bij Mather Point, Hopi Point, The Abyss en Pima Point en af en toe een stuk trail langs de Rim. Met 14 graden was het nog behoorlijk fris, dus de warme chocolademelk ging er wel in! Onze ochtend sloten we af met de film over de Grand Canyon in het Visitor Center, die ons was aangeraden door een van de Rangers in het park. Tegen die tijd begon het ook te regenen, dus een goed moment om weer richting het hotel te gaan. Maar aangezien we ook geen zin hadden om de hele middag in het hotel te zitten, zijn we nog naar een winkelcentrum in Flagstaff gereden. Helaas waren er niet heel veel winkels, maar het was wel leuk om te zien hoe vol de winkels liggen met spullen voor Halloween.

Eenmaal weer terug in de auto ging een alarm af, eerst dachten we dat het met de auto te maken had, maar het bleek een alarmbericht op de radio te zijn. Er werd gewaarschuwd voor hevige onweersbuien in de regio van Page en Antelope Canyon met grote hagelstenen die veel schade aan auto's en huizen kunnen veroorzaken. Mensen werd geadviseerd dekking te zoeken en op te passen voor Flash Floods. Het is toch wel even schrikken om zo'n bericht te horen! Ook wij zagen in de verte een hele zwarte lucht tegemoet komen. En wat zijn we blij dat wij inmiddels niet meer in Page zitten! Ook wij hebben op onze terugweg en 's avonds nog heel wat regen en onweer over ons heen gekregen, maar gelukkig geen reden tot paniek. Het is ook ergens wel mooi om te zien wat de weersomstandigheden hier kunnen zijn, hoe extreem ook. Blijkbaar hebben we last van orkaan Rosita, die ook morgen nog voor regen en storm zal zorgen. Gelukkig lijkt het maandag wel weer beter te worden!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan