Dag 20: Grand Canyon - Lake Havasu

Door Simone & Jimmy - A couple of years ago

Zondag 7 oktober

Sneeuw! Dat hadden we zeker niet verwacht te zien tijdens deze vakantie naar het westen van Amerika.. Maar vanochtend was het zo koud dat overal een laag sneeuw lag. Richting Williams lag steeds meer en was het echt een winterwonderland. Wel prachtig om nu de bergen met witte toppen te zien! Vandaag stond de route naar Lake Havasu gepland, een stad waar het momenteel ongeveer 27 graden is. In ongeveer 4 uurtjes zouden we dus van de sneeuw naar de palmbomen gaan! 

Onze route leidde ons langs de beroemde Highway 66, waar we in Seligman en Heckberry uit zijn gestapt om wat gebouwen uit de glorieuze dagen te bekijken. Nu is echter veel vervallen, omdat het verkeer nu grotendeels wordt omgeleidt via de I40. Leuk om alles in het route 66 thema te zien, de uithangborden, nummerplaten, auto's en kleding. Ook stoppen we in de Old Town in Kingman, waar ze verschillende gebouwen hebben neergezet of nagemaakt die eerst langs route 66 stonden, bijvoorbeeld een auto dealer, bioscoop en diner. In deze laatste nemen we een heerlijke milkshake met frietjes om in de Grease sfeer te komen. Ook bezoeken we voor slechts 4 dollar het route 66 museum (lekker warm binnen!), waar je ziet hoe eerst migranten, vervolgens vluchtelingen en daarna toeristen gebruik maakte van de weg. Met een paar Amerikaanse roadway nummers proberen we de sfeer van de jaren '50 een beetje terug te halen. Het weer wil daar helaas niet echt bij helpen, aangezien de regen met ons meebeweegt en zelfs verandert in hagel.. Onderweg verandert de temperatuur gelukkig wel geleidelijk, met ongeveer 24 graden in Lake Havasu, heerlijk! 

Ons hotel (opnieuw een Quality Inn) is prima en vanaf daar is het maar een klein stukje lopen naar de London Bridge. Er staat zelfs een mini Big Ben naast! We besluiten nog even een stukje langs de oever van de Colorado te lopen en komen precies uit op de punt van een uitzichtplek als de zon achter de bergen zakt. Prachtig! Ook Lake Havasu zelf is een mooies stad. In tegenstelling tot andere plaatsen meer in het binnenland, is hier alles netjes afgewerkt. Het voelt hier echt alsof we vakantie hebben.

Terug in het hotel nemen we een cocktail in de lounge en 's avonds kijken we de nieuwe Walking Dead aflevering. Helaas weet ik mijn aandacht er niet helemaal meer bij te houden en val ik al snel in slaap. Morgen Los Angeles! 

Reacties

Joke Brouwer A couple of years ago

Wat een prachtige reis maken jullie!
Voor ons een feest der herkenning, want we hebben dezelfde reis gemaakt.
Veel plezier nog de laatste dagen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan