Dag 22: Los Angeles

Door Simone & Jimmy - A couple of years ago

Dinsdag 9 oktober

Vandaag staat Universal Studios op de planning! We hebben de kaartjes online al gekocht, zodat we een flinke korting kregen. Het is vanaf ons hotel maar 10 minuutjes rijden, dus we staan zo in de Jurassic Parking :) Met onze online kaartjes mogen we een half uur eerder het park in, dus om half 10 staan we voor de poorten te trappelen om naar binnen, met nog vele anderen met ons! Als eerste gaat het Harry Potter deel open, dus met honderden anderen lopen we richting Zweinstein. Het is echt super mooi gemaakt, je waant je werkelijk in de wereld van J.K. Rowling. Van de attracties hier kunnen ze in Nederland ook echt nog wat leren. Het is allemaal perfect in thema, van begin tot het eind. In een karretje vliegen we tussen de draken, dementors en spinnen. Ook zijn we bij Olivander naar binnen geweest, maar dat stelde helaas niet zo veel voor. Iemand uit de groep wordt uitgekozen om een toverstok uit te kiezen, waarna een paar special effects moeten duidelijk maken welke toverstok de juiste is (net als in de film). Helaas waren die effecten niet echt geweldig en was er niet veel te zien.. Het leukste was nog dat de jongen die was gekozen opeens uit zijn rolstoel opstond om zijn toverstok te testen. De acteur schrok zich te pletter! 

Helaas waren alle attracties een beetje misselijkmakend, allemaal waren het 4D motion attracties waarbij de kar langs verschillende beeldschermen beweegt. Wel super gaaf! De Minions, Transformers en ook tijdens de studiotour word je behoorlijk door elkaar geschud! Jimmy is ook nog in een walkthrough van de Walking Dead geweest, maar dat vond ik met echte acteurs als zombies toch net iets te eng! De studio tour was erg leuk, we hebben bijvoorbeeld de set van The Good Place gezien. Helaas was de set van Back to the Future in gebruik, ik had graag de bekende klokkentoren willen zien. Tip voor anderen die dit willen doen: zorg dat je links in de tourwagen komt te zitten, vanaf daar zie je het meest! (Hoe een Mexicaanse stad onder water loopt, de bekende auto's uit films en je kunt naar binnen gluren in de grote studio's) Verder hebben we onze dag gevuld met twee shows, een watershow en een show over special effects in films. Heel erg leuk gedaan allemaal en erg goed verzorgd! 

's Avonds zijn we nog naar Griffith Observatory geweest, vanaf waar je uitzicht hebt over de Hollywood letters en de stad. De letters waren toch nog wel erg ver weg, maar zo dichtbij zijn we in ieder geval nog nooit geweest. Het uitzicht is in ieder geval prachtig, vooral als het zo verlicht is. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan