Dag 3: New York City

Door Vanlootje - A couple of years ago

Vandaag begonnen we onze tocht langs de vele bezienswaardigheden bij het Flatiron Building. Dit betekend letterlijk strijkijzer gebouw. We hebben in een park genoten van een beker frisdrank met uitzicht op dit gebouw en het Empire State Building. Het was 35 graden, dus dorstig weer.

Daarna weer de metro ingestapt en daarin is het duidelijk koeler. Het valt ons wel op dat iedereen in de metro met hun hoofd naar beneden zit. Niet omdat ze depressief zijn, maar omdat ze kijken naar een lichtgevend schermpje. We zijn bij Fifth Avenue uitgestapt. Hier heb je alleen maar winkels van de dure merken zitten. Aan het einde hiervan kom je uit bij het Plaza Hotel. Dit is het hotel waar Kevin in Home Alone 2 overnachtte. 

Aan de overkant van de weg zat het Central Park. Hier hebben we gewandeld met het zweet op ons voorhoofd langs de plekken die je in veel films ziet. Na de nodige kilometers zijn we weer in de koele metro gestapt. In het zuiden van Brooklyn gingen we er weer uit om bij het strand te kijken. Het bekende Coney Island attractiepark zat hier ook.

De middag was nog niet voorbij, dus zijn we nog even naar een mooi uitzichtpunt gegaan, de Brooklyn Heights Promenade. Hier keek je uit op de Brooklyn Bridge en op de skyline van Manhattan. Prachtig om daar te lopen! In de sfeervolle wijk Brooklyn Heights hebben we genoten van een heerlijke burger met een beker patat en daarna zijn we weer naar ons hotel gegaan.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan