Dag 8: van Cleveland naar Amish Country Ohio

Door Vanlootje - A couple of years ago

We begonnen deze dag bij het Cuyahoga National Park. De ingang van het park lag op twee kilometer van ons hotel. We zijn hier naar een Visitor Center geweest. Hier kwam een oude parkranger regelmatig naar ons toe om een verhaal te vertellen. HIj vertelde dat de staat Ohio in de 18de eeuw één van de armste staten was. Door het aanleggen van een kanaal met heel veel sluizen voor de hoogteverschillen werd de staat na slechts drie jaar al één van de rijkste staten.

In dit heuvelachtige park had je ook watervallen, er rijdt een oude trein voor de toeristen en er waren heel veel fietspaden aangelegd. Er was ook een moerasachtig gebied met mooie houten bruggen en veel vogelsoorten.

Het was vandaag dik dertig graden, dus we hebben niet al te veel gewandeld. 

Na het bezoeken van dit park zijn we naar Amish Country Ohio gegaan. We zaten hier in het plaatsje Berlin in een prachtige houten lodge met hele grote kamers. Drie jaar geleden waren we ook in een Amish gebied in Pennsylvania. Het viel ons op dat ze daar wat strenger waren. Hier reden ze ook op fietsen in plaats van stepjes en sommige jongeren hadden telefoons. Rond zonsondergang hebben we nog even rondgereden door dit mooie heuvelachtige gebied. We zagen veel verlichte Amish koetsjes.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan