Dag 10: Detroit

Door Vanlootje - 08-09-2018 04:03

Net buiten de stad gingen we naar het Henry Ford museum in Dearborn. We begonnen bij de fabriek, de Ford Rouge Factory. Eerst zagen we een film over de historie van Ford en daarna een spectaculaire film over het maken en testen van de Ford F-150. Dit is nog steeds de meest verkochte auto in de States. Na deze films liepen we bovenlangs bij de fabriek vanwaar we een goed zicht hadden op de lopende band. We zagen het personeel bezig met het assembleren van een Ford F-150.

In het museum zagen we de historie van de Amerikaanse industrie. Zo stonden er oude treinen, vliegtuigen, landbouwmachines en auto's, waaronder verschillende presidentenauto's van onder andere John F. Kennedy en Ronald Reagan.

Om nog wat meer te weten te komen over de geschiedenis van Detroit gingen we naar het Motown museum. Op deze legendarische plek werd de muziek van de Jackson 5, Stevie Wonder, the Supremes, the Commodores en Marvin Gaye opgenomen. We kregen een rondleiding door het gebouw en de dame vertelde met veel enthousiasme over het onstaan en succes van Motown. Alleen in de opnamestudio mochten we foto's maken. Daar hebben we ook nog met de hele groep het liedje 'My girl' gezongen inclusief perfect uitgevoerde danspasjes.

's Avonds gingen we naar het centrum van Detroit om wat te eten. We liepen langs het grote gebouw van General Motors en daar zagen we wat auto's staan. Bleek dat je daar zo naar binnen kon lopen. Er stonden allerlei raceauto's die prijzen hadden gewonnen en de laatste modellen van General Motors (Chevrolet, Cadillac enzovoort).

 

Reacties

Riemkje 09-09-2018 12:06 {{button-55456}}

Hé Erwin,
Wat leuk om jullie zo te volgen. Mooie verhalen en foto's. Ok geniet ervan om het te lezen al begrijp ik dat het ws maar een fractie s van wat jullie allemaal meemaken. Veel plezier en groetjes ook aan je broers.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan