Dag 12: van Shipshewana naar Milwaukee

Door Vanlootje - 10-09-2018 02:59

's Ochtends wilden we eerst nog wat winkeltjes bekijken in Shipshewana, maar de winkels gingen pas om tien uur open. Zo blijkt maar weer dat het weinig zin heeft om vroeg uit bed te gaan. Dus begonnen we op tijd aan onze rit naar Milwaukee.

Vandaag was het ruim tien graden kouder dan de voorgaande dagen, dus dat was wel even wennen.

Onderweg zagen we nog een kringloop, dus gingen we even kijken of er nog nummerborden van de staten waren. Bij het afrekenen van het nummerbord van Indiana zei de man achter de kassa: you're not from Indiana, right? No, we're from the Netherlands. En toen kregen we het nummerbord gratis mee. Aardige mensen uit Indiana of scheer ik ze nu allemaal over één kam.

We gingen weer verder richting Milwaukee door het vlakke Indiana, daarna kwamen we aan in de staat Illinois. Bij de grote stad Chicago hebben we ongeveer een uur in de file gestaan.

Rond half vier kwamen we aan bij het Harley-Davidson museum in Milwaukee in de staat Wisconsin. We wisten al veel van de geschiedenis van Harley-Davidson door de documentaireserie Harley and the Davidsons op Discovery Channel. De Nederlander Michiel Huisman had een hoofdrol in deze serie. Er stonden prachtige oude motoren die er nog uitzagen als fietsen. Van de latere modellen zijn wij wat minder gecharmeerd. Het museum zag er prachtig en netjes uit en je kon zelf ook van alles doen. 

Daarna zijn we naar ons hotel gegaan en hebben we gekozen voor een snelle hap (fastfood).

 

Reacties

erik 10-09-2018 09:09 {{button-55468}}

Ziet er allemaal geweldig uit Erwin. Volgens mij komen jullie helemaal aan jullie trekken. Natuurlijk heel erg interessant al die auto's. Ik vraag mij af in hoeverre die industriesteden als Detroit en Cleveland weer aan het opkrabbelen zijn. Leuke foto, die waarin jullie in de T-Ford zitten. Het Motown-museum lijkt mij ook een leuk museum. Al hoewel het Motown-label denk ik al wel wat op z'n retour is. Maar ja, dit Label heeft natuurlijk wereldwijd wel ontzettend grote namen opgeleverd.

Veel plezier daar. Geniet er van zolang je er bent, want voor je weet zit je weer hier.................

Hartelijke groeten,
Erik
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan