Dag 14: Indianapolis - NASCAR deel 1

Door Vanlootje - A couple of years ago

Vandaag was de dag dat we naar de NASCAR op het beroemde circuit Indianapolis Motor Speedway gingen. Gisteren had het de hele dag geregend en toen was de lichtere klasse voor de NASCAR al afgelast. Deze dag zou het droog blijven, maar 's ochtends regende het al licht. Het is al niet fijn om met regen op een open tribune te zitten, maar die auto's kunnen ook niet rijden met regen op deze baan. Ze hebben namelijk alleen profielloze banden (slicks). We hoopten dus dat de regen snel zou stoppen.

Ruim op tijd zijn we naar het circuit gegaan en het zag er al wat lichter uit in de lucht. Eerst hebben we gekeken bij de winkeltjes met kleding, stickers en andere spulletjes. Op het middenterein hebben we rondgelopen bij de vrachtwagens en bussen van de teams. Je had hier zelfs een mobiele McDonalds.

De race zou om één uur 's middags beginnen, dus een kwartier van tevoren gingen we de tribune op met de poncho aan. Het motregende iets en er reden allerlei auto's met grote blazers over het circuit om de baan droog te maken. Inmiddels was het al één uur geweest en het ging zelfs wat harder regenen. Er werd ook omgeroepen dat het nog wel even kon duren. Toen zijn we maar naar de auto gegaan om droog te zitten en hebben de radio aangezet om te volgen wat ze gingen doen. Uiteindelijk besloten ze om de race te verplaatsen naar de volgende dag. Dit willen ze liever niet, want er komt heel wat bij kijken als het verplaatst moet worden.

Rond half drie gingen we weer naar het hotel en hebben we het hotel voor de volgende dag geannuleerd. Dit scheelde ook weer, want dat was een behoorlijk lange rit.

's Avonds hebben we gegeten bij de Cracker Barrel die naast ons hotel zat.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan