Dag 15: van Indianapolis (NASCAR deel 2) naar Cincinnati

Door Vanlootje - 13-09-2018 03:39

Vandaag zijn we dus weer opnieuw naar het circuit van de Indianapolis Motor Speedway gegaan. We hadden eigenlijk geluk dat het verplaatst was, want daardoor konden we ook de lichtere klasse zien rijden en het weer was beter. Het was hierdoor wel een stuk rustiger doordat veel racefans gewoon naar het werk moesten.

Vlak voordat we bij de tribunes kwamen, was de lichtere klasse begonnen. En wat een lawaai kwam er van die auto's! Martin en ik (Erwin) hadden gelukkig al oordopjes meegenomen. Gerald heeft deze ook direct gekocht na de eerste klanken van de ronkende motoren. We hebben het grootste gedeelte van de honderd rondjes gezien die ze in deze klasse reden. Dat vloog letterlijk en figuurlijk voorbij. Er gebeurde van alles: veel crashes, mooie inhaalacties en bij elke ronde weer dat indrukwekkend harde geluid.

Rond één uur ging de NASCAR beginnen, maar eerst kwam er een dominee langs om te bidden voor de veiligheid van de coureurs. Daarna moesten we allemaal onze pet afdoen, omdat een jong ventje het volkslied ging zingen. Tijdens het volkslied kwam er ook nog speciaal voor de race een groot vliegtuig laag overvliegen. Een mooi spektakel!

Hierna ging het echte spektakel beginnen: wat een geluid en snelheid! Wat waren we blij met onze oordopjes. Dit ging nog veel harder dan de lichtere klasse. Het eerste gedeelte gebeurde er nog niet veel in de race. Er werd vooral heel erg hard gereden. Daarna volgden er heel veel crashes en kwam elke keer de pacecar naar buiten zodat ze veilig de baan schoon konden maken. Een paar ronden voor het einde van de race was er weer wat gebeurd en drie ronden voor het einde van de race ging de pacecar weer naar binnen. Hierdoor reed het gehele deelnemersveld kort bij elkaar en begon de spannende finale. De nummers één en twee reden een ronde lang naast elkaar en raakten elkaar ook nog meerdere malen op hoge snelheid. Iedereen ging staan en beleefde vol enthousiasme die laatste rondjes mee. De winnaar reed na de finish nog een ererondje en ging met rokende banden voor onze tribune langs. Na al dit racegeweld zijn we voldaan weggegaan.

We zijn toen naar Cincinnati gereden en zaten daar in een erg mooi hotel aan de overkant van de stad.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan