Dag 17: van Morehead naar Oak Hill

Door Vanlootje - 16-09-2018 00:15

We reden na het uitchecken eerst nog een uurtje door Kentucky en daarna kwamen we in de staat West Virginia. Daar gingen we de Midland Trail rijden. Deze route loopt door het ruige landschap van de Mountain State en een groot gedeelte van de route zie je de New River. Eerst kwamen we door de hoofdstad van West Virginia, Charleston. Daarna begon het mooie gedeelte van de route. We zijn bij een paar watervallen gestopt en daar spraken we nog een oude man die daar in de buurt woonde. Hij vertelde ons dat we naar Hawks Nest moesten gaan. Dit lag ook aan de route, dus daar zijn we vervolgens gestopt. Hier had je een heel mooi uitzicht op de bergen, de rivier, een brug en een dam. Martin heeft vervolgens het stuur ook niet meer recht kunnen houden, want het bleef maar bochtig. Bij de New River Gorge Bridge zijn we weer gestopt. Dit is de op drie na langste boogbrug ter wereld met een lengte van 924 meter en een spanwijdte van 518 meter.

We reden over de brug en kwamen toen aan in Oak Hill, onze overnachtingsplaats. Het was warm en mooi weer, dus we wilden graag even zwemmen bij ons hotel. Bleek dat ze het zwembad na Labor Day altijd sluiten. Dit is een soort dag van de arbeid in de eerste week van september en afsluiting van het zomerseizoen. Normaal gesproken was het ook veel kouder rond deze tijd van het jaar.

In het nabijgelegen plaatstje Fayetteville hebben we nog bij een prachtige kringloop gekeken en in deze plaats hebben we 's avonds ook heerlijk gegeten bij een hele goede pizzeria.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan