Dag 19: van Cumberland naar Lancaster

Door Vanlootje - 18-09-2018 17:52

Na het bekijken van het nieuws op tv en internet besloten we om deze dag niet naar Annapolis te gaan. Op het moment dat ik het hotel wilde annuleren, stond er 'verzoek om kwijtschelding annuleringskosten'. Dit heb ik dus aangeklikt en binnen een kwartier kregen we de bevestiging dat het hotel kostenloos geannuleerd kon worden. Hier waren we uiteraard erg blij mee, want anders hadden we dubbele kosten gehad.

Gerald had gezien dat er een dragrace was in de buurt van Lancaster, dus toen hebben we besloten om daar in de buurt te overnachten. Na een redelijk korte rit kwamen we aan bij de Maple Grove Raceway in Mohnton, Pennsylvania. Daar kaartjes gekocht, op de tribune gaan zitten en toen begon het spektakel. Bij een dragrace rijden twee auto's of motoren tegen elkaar op een recht stuk van 300 meter en dan zo snel en hard mogelijk. We dachten dat de auto's bij de NASCAR veel lawaai maken, maar dit was echt LAWAAI! De lichten gaan op groen en dan vliegen ze weg. Ze haalden soms snelheden van 530 kilometer per uur op dat kleine rechte stuk van 300 meter. Op tv is het heel wat minder interessant om te zien dan in het echt. Wat een snelheid en alles trilde als ze voorbij vlogen. Aan het einde kwamen er ook nog auto's met straalmotoren en grote vlammen voorbij. Echt indrukwekkend om mee te maken! 

Rond 7 uur 's avonds gingen we weg bij de racebaan en een half uur later kwamen we aan in Lancaster. Daar ingecheckt bij het hotel en iets verderop een snelle hap gegeten.

Reacties

erik 19-09-2018 08:43 {{button-55681}}

ziet er wederom weer allemaal spectaculair uit Erwin! Terug in Lancaster, Amish County. Geniet vooral van de laatste dagen daar!!!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan