Dag 20 van Lancaster naar Philadelphia en Mt. Laurel

Door Vanlootje - 19-09-2018 12:42

Vandaag gingen we naar de grote stad Philadelphia. We reden via de staat Delaware hier naar toe. Door deze staat zouden we ook rijden als we in Annapolis overnacht hadden, maar dat ging dus niet door. Om onze statenverzameling uit te breiden, moesten we wel iets om rijden. Via het rijkere gedeelte van Wilmington, de hoofdstad van Delaware, reden we door het beduidend armere gedeelte van de stad en kwamen we aan bij de voorsteden van Philadelphia aan de Delaware river. We reden Philadelphia binnen via de smalle straatjes van een gezellige studentenwijk en kwamen zo in het centrum.

Bij het Independence National Historic Park hebben wij de auto geparkeerd. Hier vind je onder andere de Indepence Hall waar in 1776 de Onafhankelijheidsverklaring werd getekend. Van daaruit zijn we naar Elfreth's Alley gelopen, een prachtige straatje in de oude binnenstad. We zijn verder gewandeld naar de City Hall, het grootste stadshuis van de Verenigde Staten. In deze stad heb je ook veel mooie muurschilderingen.

Toen we weer terug kwamen bij de auto, zijn we naar het Philadelphia Museum of Art gereden. Onderweg hiernaar toe zagen we nog iemand rijden met één been buiten de auto. Het Museum of Art is vooral bekend van de boksfilm Rocky met Sylvester Stallone. Hij rent in die film de trap op voor dit gebouw en juicht dan als hij boven is. Veel toeristen doen dit nu na. Er stond ook een standbeeld van Rocky en daar wil ook iedereen mee op de foto. 

Aan het einde van de middag reden we hier weg en aan de overkant van de rivier gingen we overnachten in de plaats Mt. Laurel in de staat New Jersey. Hier hebben we nog genoten van ons laatste keer uit eten deze vakantie bij één van onze favoriete ketens, de Cracker Barrel.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan