Een reis om nooit te vergeten!

Door Mooie reis - 09-08-2018 22:50

14-07-2018 Vertrokken per trein richting Schiphol.

Tip: bij meer dan vier reizigers is het mogelijk een groepskaart te kopen bij de NS voor max. € 7,50 per persoon enkele reis. Je kunt dus voor € 15,00 retour naar en van Schiphol in heel Nederland.

Aan het begin van de middag vlogen we met Air Transat van Amsterdam naar Vancouver. Een rustige vlucht van bijna 10 uur. De verzorgin aan boord was redelijk tot goed, echter niet vergelijkbaar met KLM. Wel opmerkelijk was de indeling van deze A330-200 waarbij in het achterste gedeelte van het vliegtuig de beenruimte van stoelen aanmerkelijk groter was dan in de voorste helft van het toestel.

Na aankomst in Vancouver rond plaatselijke tijd 13.30 uur bleek dat de passage van douane bijna geheel geautomatiseerd is, alleen één iemand vraagt om de reden van je bezoek. Nadat de bagage was gearriveerd zijn, wij vanaf de luchthaven per taxi naar het hotel gegaan. Een rit van circa 30 minuten. De kosten voor vier personen bedragen CAD 40,00 (incl fooi). Dit net zoveel als met het openbaar vervoer.

In Vancouver hadden wij twee nachten geboekt in het Barclay Hotel, gelegen aan de Robson Street in hartje downtown. Een driesterren hotel, iets wat verouderd en voorzien van een raamairco (maakte veel lawaai). De kamer (twee kamers, aparte badkamer en separate gang was zeer ruim (40 m2), voorzien van twee tweepersoons bedden en eenpersoonsbed. Verzorging was prma, geen ontbijt.

Nadat we ingcheckt waren en de koffers op kamer waren gebracht, hebben we te voet het centrum van Vancouver verkend. Vele winkels, bars en restaurants. We hebben aan het eind van de middag nog een kleine versnappering genomen en zijn door het tijdsverschil tijdig gaan slapen.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan