Vliegen

Door Ed en Jolanda Bakker - 21-09-2018 22:06

20-09-2018

3c

 In mijn jongere jaren had ik een angst voor vliegen. Ik vond het gewoon niet leuk en de vluchten duurde veel te lang. Werd al nerveus als ik er aan dacht. Inmiddels, na veel vlieguren, kan ik wel zeggen dat ik er geen problemen meer mee heb. Ik vind het zelfs heerlijk. Over het algemeen vliegt (met recht) de tijd om. Ik moet er wel bij vermelden dat ik niet de gezelligste reisgezelschap ben (ik zie Els en Ria nu knikken 🙈🤣) Een beetje lezen, een film kijken, onderweg wat foto’s nemen en meestal nog wat slapen in het vliegtuig om het tijdsverschil te kunnen overbruggen, dit alles met oordoppen in en een hoofdtelefoon op mijn hoofd. Voor je het weet is dan een vlucht van (meestal 8,5 uur ) voorbij en sta aan de andere kant van de oceaan. Gelukkig is Ed net zo dus is dat totaal geen probleem. Het enige wat ik van vliegen erg vervelend vind is de warmte in het vliegtuig. Wij houden er altijd al rekening mee en kleden ons met laagjes aan. Vooral als de lampen uit gaan lijkt het wel of ze de verwarming hoger draaien om de mensen slaperig te maken. Gelukkig was het met deze vlucht beter. Lekker koel. Zelfs een deken omgeslagen. Heerlijk! Wat ons wel tegenviel was de ruimte van de stoelen. Wij konden deze vlucht geen comfort stoelen meer boeken. Nu pas merk je het verschil pas echt goed. Tjonge, je zit echt op elkaars lip. Gelukkig hebben wij voor de terugvlucht wel comfort stoelen. Het kost wel wat meer, maar wij vinden het op die lange vluchten zeker de moeite waard. 

Bij aankomst in Edmonton moeten wij ons wel wat warmer aankleden. Het is hier een stuk kouder dan bij ons in Nederland. Het kwik komt niet boven de 10c en morgen wordt er in Saskatoon sneeuw verwacht! Tja, dit weer hadden wij ook niet kunnen voorspellen. De winter is hier veel te vroeg begonnen, maar het kan ook zo weer omslaan. Het blijft een verrassing komende dagen.

Na een overstap van 4 uur in Edmonton, net te kort om naar de stad te gaan, zijn wij met een propeller vliegtuig naar Saskatoon gevlogen. Dat was wel ff anders vliegen. Gelukkig was t maar een vlucht van een uur. Erg krap en de trillingen! In een trein zitten is dan een luxe!!!  Bovendien hadden wij bijna winterjassen nodig. Tjonge wat hebben wij het koud gehad tijdens de vlucht. Het was maar goed dat wij ons warmer hadden gekleed. Bij aankomst stonden Doug en Barbara al op ons te wachten. Family time!!!! Buiten was het even omschakelen. Koud en regen, echt herfstweer! Maar goed daar komen wij voor. Doug had inmiddels al de kachels in de camper aangedaan, zodat het er al lekker warm was bij aankomst. Al met al is onze eerste vakantiedag voorbij gevlogen. Voor nu lekker slapen! 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan