Jasper - Lake Louise

Door Ed en Jolanda Bakker - 30-09-2018 05:24

28-09-2018

Maligna Lake

10c

Weer een mooie dag voorbij.  De dag begonnen met de nature trail op de campground. Deze trail loopt door de camping en is ruim 2 km lang naar het begin van de camping. Er komen dan ook allerlei beesten op je pad. Bovendien staan er overal borden dan dit het terrein is van de beren en dat je hier rekening mee moet houden. Dus goed om je heen blijven kijken. De beren zijn op dit moment van het jaar niet het enige wild waar je voor uit moet kijken. Wij hebben al bij aankomst van de ranger vernomen dat de “bull” elk erg agressief is en hij niemand in zn buurt kan hebben. Al vrij snel werd mijn aandacht getrokken naar een geluid die mij achtervolgde. In ieder geval geen elk, daar was ik zeker van. Na enige tijd kijken zag ik een heel klein eekhoorntje die geluid maakte voor tien en mij van boom naar boom volgde. Ik bevond mijn schijnbaar in zijn territorium.  Te grappig!  Gelukkig gaf hij t na een tijdje op. Even verder op hoorde ik andere geluiden en zag al vrij snel een vrouwtjes elk. Hier moet dus ook het mannetje in de buurt zijn. De andere wandelaars waarschuwde mij al dat hij in de buurt was en dat ik moest uitkijken. Niet lang daarna hoorde ik hem al schreeuwen (het lijkt wel op een hoge gil) en zag hem liggen. Hij hield alles in de gaten en vond het allemaal best. Toch wel spannend om het mee te maken.

Later op de ochtend naar Maligna Lake gereden. Het is ons de laatste jaren nog niet gebeurd maar wij hebben deze keer geen dier onderweg gezien. Zelfs geen hertjes. Wij hadden juist het idee dat wij veel beren zouden zien maar ze laten zich deze vakantie niet zien. Wel een schitterende natuur. Wij genieten van de vele kleuren geel. Bij Maligna Lake nog een trail gewandeld. In het begin was het nog wel koud maar toen de zon doorkwam werd het heerlijk. Wij hebben zelfs buiten in de zon koffie gedronken. Bij Medicine Lake hebben wij, onder het genot van onze lunch,  zitten wachten of wij de bald eagle nog konden spotten, maar ook die was in geen velde of wegen te bekennen. Alleen een leeg nest. Daarna door naar Maligna Canyon en nog een trail gewandeld. Ook hier zie je de natuur veranderen. Prachtig!

Omdat ik de elks nog even op film wilde krijgen ben ik op de terugweg bij de ingang van de campground uitgestapt en naar de camper gelopen. En ja hoor, al snel zag ik vanuit mijn ooghoek het grote mannetje staan. Ook hij had mij al gezien en kwam mijn richting oplopen. Ik werd door hem gedwongen om van de trail af te wijken want dit was nu zijn terrein. Ik was inmiddels tussen de vrouwtjes. Gelukkig waren er meer mensen die dit schouwspel aan het filmen waren. Het bleek nl dat er twee mannetjes waren die elkaar stonden uit te dagen.  Geweldig! Wel uitkijken dus.

Voor wij naar het dorp reden,  aan het einde van de middag, nog even met de auto naar de kudde gereden. Wat schetst onze verbazing …  een paar dwazen (Japanesers genaamd) wilde met de “bull” op de foto. Wat een mafkezen! Het meisje moest op een gegeven moment wel rennen want hij viel haar wel aan.  Gelukkig  liep het goed af, maar het had ook anders kunnen lopen!

Vanavond gezellig in het dorp gegeten met een schitterend uitzicht op de bergen! Een mooie afsluiter van deze omgeving. Morgen rijden wij naar Lake Louise.

 

29-09-2018

Lake Louise

1c

228 km

 

Vanmorgen vroeg uit Jasper weggereden. Wij wilden op tijd in Lake Louise aankomen omdat de campground niet gereserveerd kon worden. Daar alle campings steeds vol zijn willen wij het risico niet nemen. Bovendien hopen wij nog wat wildlife onderweg te zien. Helaas is dit weer niet gelukt op twee bighorn sheeps na. Deze stonden midden op de weg al het verkeer een tijdje tegen te houden.

Onderweg veel lichte sneeuwbuien gehad en het was echt ijzig koud met soms veel wind. Bij de Columbia Icefields was het zelfs -5. Te koud om een daar een wandeling in de sneeuw te maken. Zelfs ik zag dat niet zitten. Al heel veel uitzichtpunten waren al afgesloten, zelfs de Glacier Skywalk was gesloten!

Rond het middaguur kwamen wij in Lake Louise aan en konden nog gelukkig een plekje bemachtigen. Ook op deze campground is het behoorlijk druk, blijkt ’s avonds, wanneer de camping weer vol loopt.

Later op de middag nog even een klein toertje gemaakt om de beren te zoeken, maar helaas, waarschijnlijk te koud, whahaha. Nog wel even een kleine wandeling bij Lake Louise gemaakt, in de sneeuw! Brrrrr erg koud maar wel lekker. En…. er waren toch nog steeds mensen die met de kano het meer op gingen. Bikkels zijn het!!

Ook nu bleek weer hoe druk het hier is met de toeristen. Wij hebben het een paar keer geprobeerd maar wij werden steeds tegengehouden om naar Moraine Lake te rijden. Hoe is het mogelijk en dat tijdens deze periode. In de zomer kan ik het mij voorstellen maar zelfs nu, eind september!

Na het eten hebben wij het nogmaals geprobeerd. Gelukkig mochten wij er vanaf één kant in. De andere kant was nog afgesloten.  Gelukkig begon het ook weer licht te sneeuwen. Wij zijn hier echt in de winter terecht gekomen. Morgen reizen wij verder naar Banff.

 

Reacties

MoniqueMINImo 01-10-2018 10:38 {{button-55880}}

Wat een bijzondere belevenissen allemaal weer Ed & Jolanda
Maar veel sneeuw en géén beren.....
Zijn ze soms al bezig met een winterslaapje?

Wij wensen jullie nog heel plezier.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan