Highway closed

Door Ed en Jolanda Bakker - 03-10-2018 19:16

02-10-2018

-5c

Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw!

Bij ons saai op vakantie? Wel nee, er gebeurt altijd wel iets bijzonders. Zo ook vandaag. Vanmorgen rond 06.00 uur uit het raam gekeken want vannacht zou er een pak sneeuw vallen. Nou, dus niet. Misschien een cm of 2 maar geen 30 cm! Niets om ons zorgen te maken. Dus, lekker omdraaien en verder slapen. 

Rond 09.00 uur opgestaan, weer lekker uitgeslapen. Uhmmmm nu sneeuwt het toch wel lekker door. Het is prachtig buiten. Ik heb me lekker dik aangekleed en ben op stap gegaan om wat foto’s te schieten. Maar met zo’n sneeuwbui valt het niet mee de camera droog te houden ook al heb ik er een hoes omheen gedaan en het is berekoud. Vandaar dat ze niet meer te vinden zijn, whahaha. Binnen bij de haard was het heerlijk met een kop koffie. Wij hebben besloten om toch naar t dorp te gaan voor wat boodschappen en een klein ommetje. Inmiddels is t nog harder gaan sneeuwen en ligt er al ruim 20 cm! Zo komen wij er ook achter dat het er hier anders aan toe gaat met de wegen schoonmaken. Er rijdt een auto met een schuiver langs en zo af en toe wordt er wat zand gestrooid. Daar dooit t niet echt van. Bovendien vriest het lekker, dus wij hebben vele auto zien slippen. Gelukkig hebben wij een 4 wheel drive dus kunnen wij wel wat hebben. Ook de campers vertrekken hier weer. Die hebben het wat moeilijker maar het lukt wel allemaal, op een na. Die is helaas bij een scherpe bocht de greppel ingereden. Vreselijk!!! Je moet dit stukje naar het dorp echt stapvoets rijden. Na de boodschappen nog even naar de golfcourse gereden. Wat is het daar prachtig! Wij zijn in een zeer witte wereld terecht gekomen en de cm groeien per uur! Natuurlijk zijn er altijd mensen die niet goed nadenken. Je zit hier in de bergen dus naar beneden lukt wel met die gladheid. Naar boven lukt dat natuurlijk niet meer. En ja hoor!! Er waren weer genoeg mensen, ik noem geen namen, maar ze komen uit Japan, die bijna niet meer boven kwamen met hun auto. Ze zijn verschrikkelijk vriendelijk maar ze halen dingen uit die wij niet in ons hoofd zouden halen.

 

Het is schitterend om foto’s te nemen dus zijn wij in de namiddag nog even op pad geweest. Eerst naar Two Lake Jack en Lake Minnewonka maar helaas was die weg afgesloten. Daarna Mnt Norquay opgereden. Met onze auto geen probleem! We werden beloond met een schitterend uitzicht over Banff. Onderweg eerst een snowboarder tegengekomen. Die had hier de tijd van zijn leven. Ook nog herten en twee bighorn sheeps. Nog steeds geen beren te zien. Op de terugweg nog een bikkel op zn mountainbike! Wat een uitdaging!!! Daarna langs Vermillion Lakes gereden. Schitterend! Veel mooie foto’s kunnen maken. Inmiddels houdt het op met zachtjes sneeuwen en wordt het serieus werk! Op de terugweg zien wij een gestrande  Japaneser. Die was bij het keren bijna met zijn neus in het water gegleden. Spreekt geen woord engels maar wij kwamen er wel achter dat hij geen sleepkabel had en wij ook niet dus konden wij hem er niet uittrekken. Gelukkig reden er achter ons meer trucks. Zo dom ook om met een personenauto dit soort wegen te rijden in deze omstandigheden. Zo leren wij ook weer dat wij sneeuwkettingen en een sleepkabel in de auto moeten hebben. 

 

Wij hebben in Banff gegeten. Wij waren toch al in t dorp. Chili’s!!!! Gezellig! Het sneeuwt intussen zo verschrikkelijk hard dat wij de centimeters sneeuw per minuut zien stijgen. Bij het uitstappen waarschuwde ik Ed nog dat de tree super glad was, maar eigenwijs als hij is .... niet luisteren hoor! Hij heeft een schitterende sneeuwengel gemaakt in ieder geval!!!! Lang uit, whahaha. Niets geblesseerd gelukkig, alleen zijn ego🤣! 

De weersomstandigheden worden  steeds slechter. Er is al zeker 40 cm gevallen. Zal mij benieuwen hoe wij hier morgen wegkomen. Wij hebben nog 3 dagen om op tijd in Saskatoon te komen. Zaterdag vliegen wij weer naar huis. 

 

03-10-2018

-10c

Update

 

Voor alsnog zijn de plannen voor vandaag gewijzigd. Wij zouden vandaag vertrekken richting Red Deer, maar....... de snelweg is afgesloten. Het heeft hier zo lang en hard gesneeuwd dat het record is verbroken. Het is nog niet eerder voorgekomen dat in deze tijd van het jaar zoveel sneeuw is gevallen. In Canmore 50!!!! cm. Vandaar dat ze de Hwy voorlopig hebben afgesloten. Er zijn vele mensen gestrand gisteravond en zijn allemaal opgevangen en ondergebracht in Canmore. En dit dorp ligt hier maar 27 km vandaan!!!! Dus..... hebben wij hier voor de zekerheid nog een nacht extra bijgeboekt. Wij gaan het wel proberen om weg te komen omdat wij anders in tijdnood komen maar nemen geen risico’s.  In ieder geval gaan zo nog even naar het dorp om boodschappen in te slaan zodat wij genoeg voorraad hebben wanneer wij ergens mochten stranden en om te kijken hoe het met de wegen staat. De zon staat in ieder geval weer hoog aan de hemel en het begint al te dooien. Net een prachtige wandeling achter de rug. Foto’s om kerstkaarten te maken heb ik genoeg, whahahaha bestellingen kunnen geplaatst worden😄! 

Reacties

Henk 03-10-2018 20:19 {{button-55907}}

Super spannend maar gaaf wat jullie allemaal doen 🤩🤩🤩

Yvon 03-10-2018 20:20 {{button-55908}}

Jeetje wat een winterpret😳 het zal er
Prachtig zijn, maar hier hadden jullie niet op gerekend.
Rij voorzichtig en geniet van de prachtige natuur daar🤗

Els 03-10-2018 23:52 {{button-55914}}

Reuze spannend!🤦‍♀️ Maar Ed heeft een lekker warm mutsje op, zag ik op de foto!

Ria 04-10-2018 12:19 {{button-55919}}

Nou jongens, die beren zijn al begonnen aan hun winterslaap hoor, die hadden dit al aan voelen komen.

Jessica 04-10-2018 12:55 {{button-55920}}

Geweldige foto's, wat een heerlijk sfeertje!

Marijke 06-10-2018 13:54 {{button-55938}}

Wel geweldig om mee te maken. Doe voorzichtig en goede reis nasr huis⛷
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan