Western lettuce/ BEVO

Door Ruud en Ineke Vancouver / Calgary 2018 auto reis - 31-08-2018 16:29

Gisteren dan eindelijk de auto opgehaald. We zijn geüpgrade naar een grote 7 persoons auto. We vonden hem prima echt iets leukers stond niet in de garage. Ik denk ook dat we een grotere auto mee krergen omdat deze uit de provincie Alberta komt, en daar gaan wij heen en dan is deze auto ook weer “thuis”. Daarna op weg naar Langley waar ik gewerkt heb. Na veel  stoplichten, het leek wel of we Vancouver niet uit kwamen, kwamen we er achterdat  de navigatie weer eens op snelwegen vermijden stond. Bij de  Langley aangekomen zag ik wel dat de tijd niet heeft stil gestaan. Alles was veranderd. Zelfs de weg waar het bedrijf aan lag was niet meer te herkennen. Na een hartelijk ontvangst door iemand van het bedrijf, konden we doorlopen naar het ernaast gelegen huis van Jack en Maartje waar ik een jaar in huis heb gewoond. Ook Calvin mijn oud collega werd gebeld en Leo schoof later aan. We hebben de stroopwafels uitgedeeld en we hebben mijn oude fotoboek bekeken en herrineringen opgehaalden. Daarna hebben we van Maartje en Leo een rondleiding gehad over hun 20 ha tuinbouwbedrijf. Er was veel aan de hand. Ze kweken planten op voor komkommer en paprika telers en hebben chrysanten bollen en kerststerren. Ze stoken op zaagsel maximaal ongeveer 300 m3 per dag. Dat ging vol automatisch. Daarna kregen we een rondleiding bij clubic farms daar telen ze sla en kruiden onder led verlichting, dat zag er verry impressive uit. De sla woog 60 gram bij oogst en dat duurde 2 tot 3 weken voordat het van planten oogstbaar was. Daarna werden we uitgenodigd om mee te gaan eten bij een sushi bar. Met een afsluitend bakje koffie bij Leo thuis zijn we daarna aan onze terugreis begonnen. Al met al een een dag met een gouden randje.

Reacties

ad en Leny 31-08-2018 19:37 {{button-55321}}

Apart hoor onder ledlampen. Vast heel interessant voor jullie vanwege jullie werk. Het was dus een goed bestede dag. Goede reis verder.

Maarten 31-08-2018 19:49 {{button-55323}}

Leuk om te lezen!

Ma 01-09-2018 17:26 {{button-55330}}

Ik heb het verslag gelezen. Wat fijn dat jullie zo welkom waren bij Jack en Maartje en dat jullie ook Calvin en Leo weer ontmoet hebben. Fijn om het verleden weer te herbeleven.
Ook de vooruit gang in Canada gezien te hebben leuk hoor. Geniet er van. Was het voor Ineke ook interessant?
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan