Van Wells Gray Provincial Park naar Whistler

Door Marloes&DanielOnTour - 15-09-2018 04:50

Eergisteren alweer hebben we onze dag doorgebracht in Wells Gray Provincial Park. Dit park staat bekend om zijn watervallen en daar hebben ze er inderdaad veel van! Er was voor de hele dag regen voorspeld, maar gelukkig viel het reuze mee. De eerste waterval voor ons was Moul Falls. Om er te komen moest je eerst een klein uurtje lopen (lees klimmen). Eenmaal bij de waterval was het dat zeker waard! Je stond namelijk zo dichtbij de waterval dat je er nat van werd, gaaf om te zien. We waren op dat moment alleen, ook fijn. Daniel is nog achter de waterval langsgelopen, maar kwam er doorweekt van terug ;-), leuke eerste stop dus. 
De tweede waterval die we hebben gezien was de Dawson Falls, deze is 20 meter hoog maar 90 meter breed, cool om te zien. Daarna zijn we bij de Helmcken Falls geweest, welke 141 meter hoog is. Erg tof om het water met zoveel natuurgeweld naar beneden te zien komen.

 

Als laatste zijn we nog een stuk doorgereden naar een stop die ze Bailey's chute noemen. Hier kun je zalm spotten die tegen de stroming en dus watervallen proberen in te gaan. We hebben even staan kijken, maar niets gezien. Daarom doorgelopen en de West Lake loop gedaan. Een loop van 4 km langs de rivier, in de hoop hier de zalm te zien. Eenmaal terug (zonder zalm gezien te hebben, maar wel nat door een goede regenbui) zagen we bij Bailey's cute veel mensen met camera's staan. En ja hoor, daar waren de zalmen. We hebben een kwartier lang staan kijken naar zalmen die proberen tegen de stroming in de waterval op te komen, dit was echt gaaf! En "last but not least' op onze route terug zat ie opeens langs de weg..... een zwarte beer!! Yes, gelukt dus!! Eindelijk hebben we een beer gespot! Omdat we zo enthousiast waren en het vrij snel ging, hebben we alleen geen foto. Jullie moeten ons dus maar op ons woord geloven 😉 Als afsluiter van deze geslaagde en actieve (bijna 22.000 stappen) dag zijn we een happie gaan eten bij een restaurantje in de buurt. Ze maken hier (bijna) al het vlees op een grote smoker. Vooral Daniël heeft dus erg genoten. 

De volgende dag zijn we vroeg vertrokken. De reis naar Cache Creek duurde niet heel lang, omdat we met name op de snelweg reden. Eenmaal in het dorpje aangekomen, zijn we naar het toeristencentrum geweest. In Cache Creek zelf was niet veel te doen, maar op de route naar Whistler (waar we de dag erna naartoe gingen) wel. We hebben er daarom voor gekozen om een middagje niets te doen. Was ook erg lekker.

Vandaag rijden we richting Whistler en zijn we als eerste gestopt bij de Hat Creek Ranch. Dit was vroeger een van de drukste handelspunten en het roadhuis uit 1860 staat er nog. Ze hebben diverse gebouwen gerenoveerd of opnieuw gebouwd om zo het dorpje na te bootsen. Grappig om te zien. Daarna ging je letterlijk met paard en wagen naar het indianendorpje. Hier kon je zien hoe de indianen vroeger leefde.
Vanaf hier hebben we de route naar Whistler weer verder gevolgd en kwamen we langs een Fort Berens Estate Winery. Dit is een wijngaard waar je ook wijntjes kan proeven (beetje zuur voor mij 😉). De eigenaren zijn Nederlands en Nederland is ook het enige land waar ze naar exporteren. Leuk om te zien en lekkere wijnen.
Na deze stop gingen we echt de bergen in. Whistler is een van de grootste skigebieden en ligt dus middenin de bergen. Een mooie route, maar duurde daardoor ook langer dan verwacht. Tussendoor hebben we nog gelunched aan een mooie plek langs een kleine rivier. Als laatste zijn we nog gestopt om een korte wandeling naar het Low Lake (onderdeel van de Joffry Lakes) te maken. Een mooi meer, maar als je het vergelijkt met wat we al gezien hebben, niet heel bijzonder. Eenmaal in Whistler aangekomen zijn we eerst een rondje gaan lopen. Het is nog een vrij grote plaats met veel winkels (feest!) en restaurantjes. Ook hebben de olympische spelen daar in 2010 plaatsgevonden waar nog veel van terug te vinden was. Na bij de gondel en skiliften te zijn geweest (de meeste gingen door het weer niet meer omhoog) zijn we een happie wezen eten in het centrum. Morgen gaan we richting Vancouver Island, we houden jullie op de hoogte!

Reacties

Martin 15-09-2018 07:24 {{button-55596}}

Weer leuk om te lezen en redelijk herkenbare plaatsen. Op Vancouver Island spotten jullie zeker een grizzly beer! Erg mooi en leuk eiland. Veel plezier!!!

Jan 15-09-2018 08:36 {{button-55597}}

Dat is mooi he is het zo koud of kiezel van de water vallen
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan