dag 4

Door Weer naar Canada - A couple of years ago

Vanavond hebben we voor de eerste keer een goede wifi verbinding. Vandaar 4 dagen verslag van onze reis.

8 september

Vandaag werden we wakker gemaakt door Monty Python’s Always look on the bride side of life. Het wekkerliedje op mijn telefoon. Op ons gemak ontbeten en de camper klaar gemaakt voor het vertrek. Het was wel even werk want de afvaltanks (black en gray) waren vol. Deze moesten worden geleegd. Black water is het water afkomstig van het toilet en gray van de douche en de afwasbak. Duurt toch wel een half uurtje voor alles leeg is en de vers watertank weer is gevuld.
Het wordt vandaag een rijdag. Wel op het gemak want het is (als we in één ruk door rijden) 165 mijl naar Custer. We verwachten niet veel te beleven op deze dag. En dat kwam ook uit. Het waren alleen maar Highways door de prairie. Het was een wel beetje afwisselend. Er was een deel prairie zonder bomen, een deel met bomen, een deel met struiken en een deel geheel vlak. En dat wisselde elkaar steeds af. Wat zullen de cowboys van vroeger hier wel niet gedacht hebben op hun tocht naar het westen. We komen wel steeds meer in indianen- en cowboyland. We zien laarzenfabrieken, wapenwinkels en allerlei andere stoere attributen.
Onderweg even gestopt en een wandeling gemaakt in het plaatsje Lusk. Hier staan nog de oude huifkarren bij de motels. Sommigen omgebouwd tot zitje bij de bar. Was lekker om even de benen te strekken en wat foto’s en video te maken.

Daarna weer doorgereden en halverwege gestopt voor koffie!
Rond half één waren we in een plaatsje Hot Springs waar een Mammoet opgraving is. We zijn daar binnen geweest en kregen eerst een film te zien. Daarna naar de opgraving. In 1970 wilde een aannemer daar huizen gaan bouwen en bij het graven stootten ze  op botten. Die aannemer heeft enkele archeologen er bij gehaald en deze kwamen tot de ontdekking dat dit mammoet botten waren. Uit nader onderzoek bleek dat dit een sinkhole was van circa 140.000 jaar oud. De mammoeten wilden er drinken en mals gras van de kant eten maar vielen in het water en kwamen er niet meer uit. In de loop der tijd is het sinkhole dicht geslibd en werden de skeletten begraven. Tot nu toe, want een groot onderzoeksteam is bezig alles uit te graven en te registreren. Indrukwekkend om te zien.

Na de rondleiding zijn we gaan lunchen in onze hut en daarna door gereden naar onze camping in Custer. Hier zullen we drie nachten verblijven. In deze omgeving zijn veel mooi dingen te zien!

Onderweg voor de eerste keer getankt. De tank was nog ¾ vol maar soms zijn er over een afstand van zo’n 100 mijl geen tankstations. Je weet dus maar nooit. Er ging ruim 150 liter in. We rijden gemiddeld 1 liter op 4,3 kilometer.

Terwijl we zitten te borrelen begint het even hard te onweren en te regenen, maar verder hebben we prachtig weer met veel zon en blauwe luchten. Heerlijk weer om te reizen.

Gereden 199 mijl

Reacties

Peter A couple of years ago

Wat leuk om jullie verslag te lezen! En wat stoer wat jullie allemaal doen. Een enorme belevenis. Ben benieuwd naar jullie verhalen. Heel veel plezier de komende tijd!
Groetjes uit Arnhem, Peter

Cees en marian A couple of years ago

Weer een hele belevenis! Genieten jullie er maar van, groetjes

Ton van der Weerd. A couple of years ago

Veel plezier luitjes.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!