Dag 8

Door Weer naar Canada - A couple of years ago

Woensdag 12 september

Vandaag zijn we een week onderweg. En we hebben al zoveel gezien! Vandaag een beetje uitgeslapen tot 8 uur. We gaan het Badlands National Park onveilig maken. Geen grote afstanden maar één met veel stops. Langs deze route zijn veel viewpoints. Ook veel kleine wandelingen kunnen we maken.
Eerst weer even de tank voor de helft gevuld. Ik was vergeten om in Wall de tank vol te gooien voor een gallonprijs van $ 2,79 Vandaar in Interior (een plaatsje van 10 huizen en evenzoveel bedrijfjes) getankt voor de prijs van $ 3,19 We blijven Hollanders dus zo zuinig mogelijk!
Eerst het Visitercenter Ben Reifel aangedaan om wat informatie over de route in te winnen. Er zijn prima wegenkaarten van het gebied dus deze gevolgd. Ook wat kleine souvenirs voor de kleinkids aangeschaft.
Een groot deel van de route is via een goed begaanbare weg. Na ca. 23 mijl wordt het een niet geasfalteerde weg, zodat we daar rechtsomkeert zijn gegaan. Mogen we van de verhuurder van de camper niet komen!
Maar dat omkeren was geen straf. Vanaf de andere kant zagen de bergen er heel anders uit. Marianne heeft ruim 70 foto’s gemaakt. We zoeken wel uit welke de mooiste zijn.

Er zijn veel verschillende soorten en vormen gebergtes in de VS en dit is weer een ander soort. Op de borden lazen we dat dit gebergte is ontstaan na uitbarstingen van vulkanen vele kilometers verderop. En dat zo’n 500.000 jaar geleden. De as die bij de uitbarstingen van de vulkanen de lucht in werd gesmeten is hier neergedaald en door vele omstandigheden zoals water en  wind is dit gebergte ontstaan. Er waren vele kleuren en vormen te zien van de bergen en bergjes, Verschrikkelijk mooi. Niet te vergelijken met de andere gebergtes die we hier al hebben gezien. We hebben tijdens de rit veel gebruik gemaakt van de vele uitzichtpunten die duidelijk aangegeven waren. Ook enkele kleine wandelingen richting platforms gedaan.
Tijdens het rijden werden we na iedere bocht weer verrast met een ander uitzicht. Heel indrukwekkend!

Onderweg hebben we nog geluncht en zijn daarna teruggekeerd naar de camping. Rond drie uur waren we daar. Het was inmiddels gaan waaien en de temperatuur was gestegen naar 33 graden! Te heet om wat te doen, dus rustig gaan lezen en puzzelen. Ook hebben we de wasmachines aan het werk gezet. Was nodig want een boel kleding was doorgezweten.
Na de was hadden we het nog steeds erg warm en zijn we in de camper verder gegaan met lezen. Met de airconditioning aan was het aangenaam.

Na het diner zijn we gaan douchen en daarna was het te warm om nog enige actie te ondernemen. Dus rustig aan de warmte verdragen!

Vandaag gereden 57 mijl.
 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!