Dag 9

Door Weer naar Canada - A couple of years ago

Donderdag 13 september 

Na een warme nacht vroeg (half acht) opgestaan. Na het ontbijt de camper gereed gemaakt, dat wil zeggen de nodige tanks (black en gray) geleegd en de vers watertank gevuld. Vandaag hebben we een lange rit voor de boeg. Na circa 20 mijl alweer gestopt. Ondanks de tijd die we nodig hebben om in Buffalo te komen willen we toch nog twee dingen onderweg bekijken. Het eerste was het Minuteman Missile national historic site. Hadden we nog nooit van gehoord maar door het woord Missile (raket) was onze belangstelling gewekt. Bij de oprit naar Interstate 90 (die we ruim 300 mijl moesten volgen) stond dat gebouwtje. Bij binnenkomst bleek ons dat er tijdens de koude oorlog in de zestiger jaren in de vorige eeuw (hebben wij bewust meegemaakt) in heel Amerika raketten waren opgesteld om de dreiging van de Russen het hoofd te kunnen bieden.
Het gebouw waar wij waren had daar deel van uitgemaakt. In de directe omgeving hadden ze toen rondom ruim 15 silo’s in de grond gegraven waarin afweerraketten waren geplaatst. Dit was tijdens de Cuba crisis! De uitdrukking Minuteman betekende dat men binnen 1 minuut in staat was een afweerraket de ruimte in de krijgen. We hebben een film van een half uur bekeken hoe men dat voor elkaar kreeg. De reden dat dit werd opgezet was het feit dat de Russen de Spoetnik hadden gelanceerd. Toen besefte men dat ook zij konden worden aangevallen met raketten. Indrukwekkende en herkenbare film gezien.

Daarna weer verder gegaan in de richting van Buffalo. Moesten uiteraard ook weer even tanken, want bij 1 op 4 gaat dat hard. Ook al heb je een tankinhoud van 200 liter!
Onderweg kwamen we ook langs Devils Tower. Nou ja langs. Om daar te komen moesten we van de Interstate af en 30 mijl het binnenland in. Maar het was de moeite waard. Alleen in het landschap was ruim 5 miljoen jaar geleden deze berg (386 meter hoog) ontstaan door een vulkaanuitbarsting waarvan de lava stolde en deze berg vormde. Er zijn diverse verhalen die vertellen waarom deze berg er zo uit ziet met de verticale inkepingen.

Om half zeven arriveerden we op de camping in Buffalo. Eerst van een drankje genoten (hadden we verdiend) en daarna gaan koken en zo direct nog een spelletje kaart.
De temperatuur is de gehele dag prima geweest. Tussen de 25 en 30 graden. Morgen belooft weer een mooie dag te worden als we de omgeving van Buffalo onveilig gaan maken.

Gereden: 323 mijlen (ruim 500 kilometer!) Maar prima naar ons zin gehad!
Nu lekker even ontspannen en op tijd naar bed. We slapen als buffalo’s en hebben een erg fijn bed in ons huisje op wielen.

Reacties

Ton van der Weerd. A couple of years ago

Mooie trip zo te lezen. Wij zijn vanaf gister in Kos. Prima weer, ook hier.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!