Dag 11

Door Weer naar Canada - A couple of years ago

Zaterdag 15 september

Inderdaad, het was behoorlijk frisjes deze ochtend. Dus de kachel maar even aan het werk gezet. Binnen 10 minuten was het behaaglijk.
We worden steeds ervarener in het startklaar maken van de camper. Kwart voor acht opstaan en kwart voor negen vertrek! En ook nog lekker ontbeten!
Vandaag ruim 185 mijl voor de boeg naar Cody, de stad van Buffalo Bill. Zijn eigen naam was William F. Cody. Hij heeft deze stad gesticht in 1895 We rijden via de Cloud Peak Scenic Byway. Deze weg gaat door vele gebergten heen met behoorlijke stijgingspercentages. Ook het dalen was niet mis. We startten in Buffalo op een hoogte van 4600 ft (1400 meter) Halverwege ligt het hoogste punt, de Powder River Pass op 9800 ft (2900 meter) en dan zakker we weer af naar 4000 ft (1200 meter) Heel veel mooie uitzichten en vormen van bergen gezien. Haarspeldbochten waar je max 25 mijl/uur mag rijden. Het scenic gebeuren eindigt bij Ten Sleep, daarna wordt het redelijk afwisselend prairielandschap.

Via Meeteetse naar Cody gereden waar we rond 3 uur aankwamen. Eerst naar het visitercenter gegaan om informatie te verkrijgen. We wilden naar een diner en westernshow. Goed dat we dat nu deden want op zondag traden ze niet op. In het Buffalo Bill Center hebben we direct kaartjes gehaald zodat we eind van deze middag nog een show kunnen bijwonen. Daarna naar de camping aan de andere kant net buiten Cody. Na ons opgefrist te hebben zijn we weer naar Cody vertrokken. Om half 6 begon het diner. We kwamen aan tafel met een Engels en een Amerikaans koppel. Tijdens het eten lekker zitten keuvelen met elkaar. Na de drankjes kwam het voortreffelijke diner. De Buffalo beef was prima bereid. Zonder tandjes kon je hem zo naar binnen zuigen! De nodige groenten, aardappeltjes en sla erbij maakte het goed af.
Na het diner dus de show. Een trio bestaande uit 2 dames en 1 heer zongen een uur lang voor ons overwegend onbekende cowboy liedjes. Klonk prima en we hebben er van genoten. Na afloop nog even met de zangers gesproken en weer op weg naar de camping.

Daar nog even een koffie en alcoholische versnapering en het is weer bedtijd.

Morgen heel rustig aan. Rond een uur of elf richting Cody, wat we dan te voet gaan verkennen en onveilig maken. We gaan ook naar het Buffalo Bill museum om wat meer te weten te komen over deze beroemde man.

Gereden 192 mijl.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!