Dag 12

Door Weer naar Canada - A couple of years ago

Zondag 16 september

Vandaag inderdaad even uitgeslapen. Om half negen heb ik Marianne wakker gemaakt en we zijn gaan plannen wat we vandaag gaan doen. Het weer ziet er weer voortreffelijk uit. In de loop van de dag werd de 30 graden weer aangetikt.
Als eerste zijn we naar de Old Trail Town gegaan. Dat is een dorpje dat is gebouwd met alle originele hutten uit de hele omgeving. Er is niets aan gerestaureerd. Dus veel verrot hout gezien. De huizen van rond jaren 1870 tot 1900 uit de verre omgeving, zoal een postkantoor, trekkershut, woninkjes, werkplaatsen van timmerlui en alles wat in een dorp gedaan in die jaren werd gedaan zijn gedemonteerd en in zijn originele staat weer in elkaar gezet. Ook veel gereedschappen, wagens en andere gebruiksvoorwerpen waren aanwezig. Veel plaatselijke helden zijn herbegraven op een begraafplaatsje net buiten dit dorp. Op enkele foto’s zelfs Robert Redford gezien die waarschijnlijk iets gesponsord had. Allerlei soorten koetsen en andere wagens gezien. Maar dat is de bedoeling van dit dorpje. Alles origineel! Heel leuk om alles te zien! De verschillende huisjes waren ook gemeubileerd met spulletjes van toen. Ook oude kledingstukken hingen aan de wanden.

Daarna heb ik Marianne’s droom laten uitkomen: boodschappen doen in de Walmart! Ze schrijft zo hoe ze dat heeft ervaren. Ook moesten we nog gewone boodschappen doen om vanavond te kunnen eten etc. Na ruim een uur waren we weer buiten. Marianne: Onze ogen uitgekeken wat er in de Walmart allemaal te koop is. Van kleding, voedsel, geweren, jachtmessen en etenswaren. De kleding was erg goedkoop maar veel zomerspul. Hebben voor Ab wel een hele mooie polo gekocht voor $5.

Weer even verderop hebben we de camper geparkeerd en zijn te voet verder gegaan. Eerst naar het Buffalo Center. Hier is een permanente tentoonstelling over het hele leven van William F. Cody, alias Buffalo Bill. Ook imponerende schilderijen gezien van Albert Bierstadt. Die schilderijen zijn net foto’s, zo prachtig geschilderd. Hij werd geïnspireerd door de bizons en landschappen. Hij heeft er vele geschilderd.

We zijn daarna Sheridan Avenue afgelopen, de hoofdstraat van Cody. Viel mij een beetje tegen. Van de tien winkels zijn er 7 die alleen maar souvenirs verkopen. En dan ook nog allemaal dezelfde. Enkele mooie gezien maar veel te duur!

Om 4 uur waren we uitgekeken en zijn naar de camping teruggereden. Lekker geluierd, drankje genomen en de route van morgen alvast bekeken. We gaan naar Yellowstone!

Een heerlijke douche genomen met een superharde straal. Nu even koffie en dit verhaal versturen. Tot morgen!

Vandaag gereden 8 mijl.

Krijg vandaag door het zeer matige wifi weer geen foto's verstuurd. Morgen komen er wer verse!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!