Dag 13

Door Weer naar Amerika - A couple of years ago

Maandag 19 september 

Vanmorgen nog éénmaal door Cody gereden. We gaan op weg naar het Yellowstonepark. Dwars door het Shoshone National Forest. Ook weer een prachtige tocht dwars door de bergen. We zijn het Yellowstonepark binnen gegaan via de East Entrance. De  uitzichten bleven bijna hetzelfde als de weg naar Yellowstone maar het was meer klimmen en dalen. Vele malen gestopt voor een foto en genieten van de uitzichten. We reden langs het Yellowstone Lake tot bij Fishing Bridge. Een paar mijl vóór Fishing Bridge was men aan de weg bezig. Het laatste stuk was over een gravelroad met een snelheid van circa 15 mijl/uur. Alle spullen in de kastjes hebben een nieuwe plek gekregen! Ook Fishing Bridge was helemaal op de schop genomen. Alleen het benzinestation was nog open. En onze spulletjes maar feesten in de kastjes!

Vanaf Fishing Bridge ga je links of rechts de Grand Loop Road volgen. Deze Loop heeft de vorm van een acht. Omdat wij naar Gardiner gaan (in het noorden) hebben we voor rechts gekozen.
Je komt dan direct terecht in de Hayden Valley. Het deel waar volgens de berichten zich het meeste wild (bizons en elanden) zouden bevinden. Helaas, een enkele bizon hebben we gezien en verder wat ganzen en eenden. De grote kudde liet zich niet zien. Verder wel prachtige vergezichten met op de achtergrond of naast ons de Yellowstone River. Als eerste kwamen we bij een mudpool Mud Vulcano en Sulphur Caldron. Een vulkanisch deel waarin de gassen uit de aarde naar boven borrelen. Het water is er behoorlijk heet. Daarbij stinkt het ook stevig naar zwavel.  
Via Canyon Village zijn we verder noordwaarts gegaan richting Tower Junction. Onderweg een kudde elk’s (een groot soort hert) gezien. Ook zijn we naar Upper Falls gelopen. Een geweldig mooie waterval.
We dachten dat de loop van de Yellowstone River in de richting van het Lake was. Verkeerd gedacht. Het water loopt vanuit het meer, gelegen op 2357 meter hoogte, naar alle kanten naar beneden.

Daarna het bovenste deel van het achtje gedaan richting ons verblijf van de komende nacht, Gardiner. Het was veel klimmen en dalen maar prachtige uitzichten, o.a. een canyon met diep beneden een rivier. Bij Mammoth Hot Springs (waar we morgen een bezoekje aan gaan brengen) richting Gardiner. We zijn in onze 4e staat van Amerika, Montana!

De camping is prachtig gelegen, we staan met onze camper aan de oever van de Yellowstone River.
Nog lekker even ontspannen en met een drankje van het uitzicht genoten. Volgens de receptie lopen er al een paar dagen Elks over de camping. We zijn benieuwd.

Gereden 140 mijl

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!