Dag 15

Door Weer naar Canada - A couple of years ago

Woensdag 19 september 

Vandaag gaan we een vulkanische tocht houden, Het links onderste deel van Yellowstone is heel erg vulkanisch met veel geysers etc.
In het dorpje Yellowstone West eerst maar even getankt, want de meter was weer teruggezakt naar een kwart. En je weet nooit wanneer je weer een tankstation tegenkomt, dus zekerheid voor alles. Deze pomp gaf op de creditcard maar voor
$ 100,00 en daar kreeg ik 122 liter benzine voor. Genoeg om voorlopig weer verder te rijden. Deze camper rijdt circa 1 liter op 4,7 kilometer.

Marianne had een folder gezien van een wolven- en grizzly opvangkamp in het dorp. Daar eerst maar even heen gegaan. Het viel een beetje tegen. We hadden begrepen dat het een soort rehab was. Gewonde dieren die, nadat ze weer beter waren, zouden worden teruggezet in de natuur. Niets van waar. We zagen 2 witte wolven en 1 grizzly die al jaren in het kamp verblijven. Er zouden 3 grizzly’s moeten zijn, maar de andere twee sliepen waarschijnlijk nog en waren onvindbaar. Ook veel roofvogels zoals een golden eagle, uilen en zeearenden zaten in grote kooien. Jammer. Eigenlijk niet de moeite (en geld) waard!
Dus snel maar doorgereden naar de westelijke ingang van het Yellowstone Park. We willen in zuidelijke richting naar Old Faithful. Dat is een grote, op gezette tijden, spuitende geyser.

Als eerste kwamen we langs de Lower Geyser, de Fountain Paint Pot. Het was even een probleem om een parkeerplaats te vinden, want het leek wel of half China hier ook naar toe was gekomen. Ik denk wel 6 touringcars vol Chinezen werden los gelaten op het moment dat we daar de parkeerplaats op reden. Gelukkig aan het uiterste einde op een bus parkeerplaats de camper neer gezet. Tenslotte is hij bijna net zo lang als een touringcar. Trump probeert de Chinezen op een afstandje te houden politiek gezien maar hun hun centjes zijn toch wel welkom!

Maar goed, in een kolonne langs heel mooie geysers die soms heel hoog warm (heet) water de lucht inspoten. Op de grond veranderde dit in hele mooie gekleurde oppervlakken. Een behoorlijk lange tour bracht ons langs alle mooie dingen. We merkten wel op dat de Chinese mensen veel selfies maken met de mooie dingen op de achtergrond. Ook veel foto’s van elkaar, maar nooit van de mooie geysers en achtergronden alleen. Rare jongens en meisjes, die Chinezen. Het schijnt erg belangrijk te zijn om te laten zien waar ze zijn geweest, met als bewijs een selfie haha.

Bij de volgende geyser, Midway Geyser, precies hetzelfde. In de rij voor een parkeerplaats. We vragen ons af hoe dit in het hoogseizoen moet zijn. Files op de highway!
Deze geyser heet de Grand Prismatic Spring. Hier borrelt het hete water de grond uit en stroomt in de lager gelegen Firehole River. Ook hier een hele rondgang gedaan. Hele mooie landschappen van zwavelafzettingen gezien. Uit de gehele omgeving zie je rookpluimen uit de grond komen, dus overal heet water.

Er is nog een Upper Geyser maar, gezien de vele Chinezen, hebben we besloten door te rijden naar Old Faithful. Daar is de grootste geyser van het park, die op gezette tijden, door de natuur bepaald, gaat spuiten. Old Faithful is een heel dorp waar je van alles vindt. Uiteraard een souvenirshop maar ook een tankstation, reparatiewerkplaats, winkels etc. Ook een groot hotel en camping zijn er.

De geyser ligt direct achter het Visitercenter. We hadden geluk. Er was een heeeel grote parkeerplaats (dus niet zoeken naar een plek) en de geyser zou gaan spuiten om ongeveer kwart voor twee. Mooi op tijd om het te kunnen aanschouwen. Een paar minuten vóór de geschatte tijd (de natuur laat zich niet dwingen) begon de geyser inderdaad te spuiten. Prachtig gezicht! Een enorm publiek natuurlijk, maar volop ruimte om het hele spektakel goed te zien.

We hebben nog even rondgelopen in de omgeving en vonden dat we eigenlijk wel een ijsje hadden verdiend. Nu is een ijsje hier iets groter dan in Nederland, dus maar één scoop genomen. In Nederland zijn dat 3 bolletjes! Groot genoeg voor ons!

Het was inmiddels half drie en we waren een beetje geyser moe. Dus besloten om terug te gaan naar de camping. Onderweg nog een kudde bisons tegengekomen en dus weer even op de kiek genomen. Daarna in rustig tempo de camping bereikt. Nog even wat postcards voor de kleinkids gekocht en geschreven (komen er dus aan).

Vandaag weer uitzonderlijk mooi weer. Zonnetje en circa 22 graden C. Vannacht wordt het weer koud. Dat is een gegeven hier! De 4e deken gaat nu op bed!!!

Morgen op weg naar onze volgende bestemming (Grand Teton NP) kunnen we het laatste deel van de loop in het Yellowstone doen.   

Vandaag gereden 76 mijl.

 

Reacties

Ton van der Weerd. A couple of years ago

En toen op de camping deed de geyser het niet. Haha. Wij gaan vanavond/vannacht weer terug na een mooie week.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!