Dag 18

Door Weer naar Canada - A couple of years ago

Zaterdag 22 september

We zitten vandaag redelijk dicht bij Craters of the Moon. Dat is een vulkanisch gebied met veel lava stroken verdeeld over het landschap. Het was vanaf de camping bijna 20 mijl rijden naar de ingang van het park. Eerst bij het visitercenter een kaart gehaald van het hele gebied en een reportage bekeken over het ontstaan van het geheel.  De uitbarsting van deze vulkaan met zijn eruptie uit meerdere openingen is circa 15000 jaar geleden geweest. 2000 jaar geleden was de laatste eruptie. De vulkaan zelf is daarna uitgedoofd maar de lava van toen heeft een heel landschap veranderd!

Dit park is waarschijnlijk het centrum van de uitbarsting geweest. Er zijn gigantische lava velden en ook is er een ondergronds grottenstelsel ontstaan. We hebben een ronde gereden van ruim 7 mijl. Diverse keren uitgestapt. De eerste wandeling van 800 meter was de Devils Orchard. Vele mooie delen gezien waaronder vele “dode” bomen in allerlei verschijningen.
Daarna nog twee Cones (uitbarstingspunten waar de lava uitstroomde) bekeken. Er was er één met een korte maar heel steile (40%) beklimming en één van 12% stijging. Beiden gedaan!
Daarna ook een pad naar de Indian Cave gedaan. In het lava zijn vele grotten ontstaan en soms ingestort. Er zijn er diverse te bezichtigen, maar 1 is genoeg. Alles lijkt verder op elkaar.
Een wandeling van bijna 3 kilometer v.v. maar wel de moeite waard. Ik ben de Cave nog even ingelopen, zo’n 20 meter naar beneden, maar ben toen maar gestopt. Als je verder gaat moet je een speciale uitrusting hebben en ik had alleen mijn paar Lowa’s.

Het hele lavagebied heeft een oppervlakte van 750000 acre = 3035 km2  Dat bemerkten we toen we weer verder op weg gingen richting Twin Falls. Na ruim 60 mijl zaten we nog steeds in lava landschap. Echt indrukwekkend zo’n groot veld.
In het verleden, de 60er jaren van de vorige eeuw, heet NASA dit gebied gebruikt om oefeningen te doen voor de maanlanding. Men dacht dat dit landschap veel overeenkomsten zou hebben met het maanlandschap.

Onderweg op de highway komen we veel borden tegen die waarschuwen voor overstekend wild. Tot nu toe zijn we, zoals al eerder beschreven, weinig wild tegen gekomen. Zeker niet één die de weg wilde oversteken. Uitgerekend in het desolate lava landschap overkwam ons dit wel. Opeens kwam er van de linkerzijde een elk die twijfelend overstak. Plotseling rende hij (hij had hele grote horens) de weg over en ik moest volop de ankers uitgooien om hem te kunnen ontwijken. Beiden met hartkloppingen maar we mistten hem op een haar. Zo zie je dat je altijd geconcentreerd moet blijven en de borden ter harte te nemen. Wij zeiden al tegen elkaar dat je zo van alles kon roepen, en geloofden er niks meer van totdat….

Hierna volgde een saaie eentonige weg richting Twin Falls. Dwars door de prairie. Wel afwisselend was het feit dat er soms plotseling landbouwgrond opdook aan beide kanten van de weg en daarna weer een tiental mijlen gewoon prairie.

Onderweg tijdens de lunch een camping besproken in Twin Falls. De zekerheid van een overnachting is er weer.
Rond 3 uur waren we in Twin Falls en wilden eerst de beroemde Falls (waar de stad naar genoemd is) bewonderen. Dus naar het visitercenter en de weg gevraagd. Er zijn 2 watervallen in Twin Falls (de stad) te weten de Shoshone Falls en dus de Twin Falls. De jongeman heeft uitgelegd waar we ze konden vinden en we zijn er vol goede moed naar toe gereden. Dat was zo’n 6 mijl naar de Shoshone Falls en 2 mijl verder de Twin Falls.

Vlakbij het visitercenter is de brug die over een canyion gaat voor je Twin Falls (de stad) binnen rijdt. De canyon is circa 100 meter diep en beneden stroomt de Snake River. Vanaf de brug is men bezig met paragliding. Ze springen van de brug en komen verderop diep beneden ons weer op de oever van de rivier terecht. Spectaculair om te zien!

Daarna weer op weg. Komen we aan bij de Shoshone Falls blijkt dat de beide watervallen droog staan! Er is geen water genoeg om een waterval te kunnen krijgen! Balen! Fijn dat die jongen bij het visitercenter zo attent was om dat te vertellen. Hij had het veel drukker met zijn vriendinnetje dan met zijn klanten. Ook Twin Falls stond droog!

We hadden wel weer boodschappen nodig en hebben een Walmart gevonden. Dus nog even de nodige inkopen gedaan en op weg naar de camping.

O ja, het was afgelopen nacht weer behoorlijk koud maar overdag weer prachtig weer. Af en toe zelfs heet!

Vandaag gereden: 141 mijl

Wifi is vandaag weer erg matig, dus morgen weer foto's.
 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!