Dag 19

Door Weer naar Canada - 24-09-2018 04:40

Zondag 23 september

Vandaag wordt een rijdag. We gaan van Twin Falls naar Salt Lake City. Het is jammer dat alle bezienswaardigheden in Amerika niet wat dichter bij elkaar liggen! (GEINTJE!)
Deze dag is helemaal ingecalculeerd. Dus geen problemen. We vertrokken op de gewone tijd, rond negen uur. Na de drukke dag van gisteren prima geslapen. Marianne had zelfs nog wat slaap over wat ze tijdens de rit heeft opgebruikt. Dat is de eerste keer in 3 reizen dat ik overdag in slaap ben gevallen, maar blijkbaar had ik een extra dutje nodig, haha.

Bij Twin Falls dus de Interstate 84 op en 218 mijl rijden. Heel veel gereden door prairies afgewisseld op de gekste plaatsen door akkerbouwland. Gigantisch grote hoeveelheden strobalen gezien die werden opgeslagen of vervoerd. Ook diverse bergketens gepasseerd.
Met zo’n rit is cruise control toch wel een ideaal instrument in een auto. Je zet hem als je de weg oprijdt op 55 mijl/uur en je zoeft lekker door. Ook de Tomtom deed goed zijn best. Ik zou me geen raad weten als we dat ding niet mee hadden genomen.

Wat ook opvalt als je een hele poos (circa 7 uur) over de Interstate rijdt is de hoeveelheid geklapte banden langs de weg. Gezien het formaat zijn het allemaal vrachtwagenbanden. We hebben niet exact geteld maar elke mijl kwamen we toch wel 2x restanten tegen van banden in de berm. Ze ruimen dat dus ook niet op! Een bandenrecyclingbedrijf opzetten zou dus een aardig begin opleveren als je de Interstate langs rijdt.

Ook tijdens deze lange rit weer zo'n giga lange trein voorbij zien komen. 6 locomotieven waren er nodig om dat geheel in gang te krijgen en te houden.We schatten dat de trein wel zo'n 5 kilometer lang is.

Halverwege passeerden we de “grens” van onze volgende staat van Amerika. Alweer de zesde. We kwamen uit Idaho en zijn nu in Utah. De klok moet hier een uur terug!

Om 3 uur (Utah tijd) waren we op de camping die we voor 2 nachten hebben besproken. Eerst even een wandelingetje gemaakt om de bloedsomloop weer een beetje op gang te brengen en daarna onder het genot van een drankje gelezen en gepuzzeld.

Morgen gaan we met het trammetje wat voor de deur van de camping stopt richting het centrum van Salt Lake City. We hebben er al wat over gelezen en het zal ons benieuwen. Morgen horen jullie het ook!

We hebben vanmorgen naar deze KOA camping gebeld en hebben een mooie plek. Heb nog nooit zo’n grote camping gezien, maar het is nu doodstil om ons heen. Heerlijk!

Gereden: 218 mijl.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan