Dag 22

Door Weer naar Canada - A couple of years ago

Woensdag 26 september

Gisteravond na het verzenden va ons verslag zijn we ons gaan verdiepen in de volgende dagen van onze reis. De bedoeling was dat we vanaf Vernal door zouden rijden naar de Black Canyon of the Gunnison. Even de route ingetikt in onze onvolprezen Tomtom. Het bleek dat het ruim 300 mijl zou zijn om daar rechtstreeks heen te rijden. Zelfs voor mij was dat iets te veel van het goede. Ik hou van auto rijden en ben het niet gauw zat, maar bijna 480 kilometer op één dag was boven de limit. Het is tenslotte ook vakantie.

Een poosje gepuzzeld en we hebben besloten om de stad Colorado Springs uit de route te schrappen. In plaats daarvan zijn we vandaag naar Grand Junction gereden. We wisten niet wat we er van konden verwachten (de route en de stad) maar het is enorm meegevallen. Op de landkaart stond dat de route (highway 139) zou gaan door het Roan Plateau. We verwachten dus een kale vlakte. Niets was minder waar! Het is een enorm gevarieerde route met een steeds afwisselend landschap met onderweg een interessante stop. Ze noemen dit dan ook een Scenic Byway!

De koffiepauze hebben we gedaan op een rest area, zoals dat hier heet. Het bleek dat we zijn gestopt bij Canyon Pintado. Dit is een route die in een ver verleden door de cowboys werd gebruikt om hun koeien door de canyon van de weide aan de ene kant van de bergen naar de andere kant te brengen. Er was een wandeling uitgezet om e.e.a. te kunnen bekijken. We hebben deze trail gedaan. Hartstikke interessant om te zien. Ook restanten van hun schuilhutten gezien en rotstekeningen waarmee ze de route doorgaven aan anderen. Was een leuke route om te lopen. De koffie was er koud door geworden!

Daarna weer verder door. De weg was niet erg prettig, de vering van de camper werd er erg getest. Tot we bij de Douglas Pass kwamen. Vele kilometers klimmen, op sommige stukken niet harder dan 20 mph. Maar bovenop (8268 Ft = ruim 2500 meter) was het een prachtig uitzicht. Daar nog even staan praten met rondreizende Amerikanen. Ze vertelden dat ze ook in Nederland zijn geweest. Amsterdam en de Keukenhof o.a. Uiteraard hebben we foto’s genomen gericht naar het dal. Zij van ons en wij van hen. Iedereen gelukkig! De rest van deze pas was adembenemend mooi met alle hellingen gekleurd door de Indian Summer!

Na nog even doorgereden te hebben zijn we gaan lunchen op een parkeerplaats in Fruita. Tegenover die parkeerplaats zagen we een dinosaurus museum. Dat lieten we niet aan ons voorbij gaan. Vanaf Vernal  tot hier (zo’n 120 mijl) zitten we nog steeds in een gebied waar veel restanten van dino’s gevonden zijn. Ook hier in de buurt is veel gevonden en is men nog steeds op zoek.
Vele fossielen gezien van dino’s. Ook poseerden we nog even voor een rechterpoot van een Brachiosaurus. Allen de rechtervoorpoot was ruim 5 meter hoog. Kun je nagaan hoe groot zo’n beest geweest is. Het is wel 150 miljoen jaar geleden, maar toch.
Nog veel andere vondsten van beenderen etc. gezien. Ook van vissen en krokodillen uit die tijd. Nog even wat presentjes voor de kleinkids uit de shop meegenomen! Dat zullen ze zeer bijzonder vinden!

Daarna in de richting van de camping in Grand Junction nog even een Walmart bezocht en de nodige dingen gekocht. Het blijft een wonder om hier rond te lopen.
Toen door naar de camping. We hadden niet gebeld om te reserveren. Het ging maar net goed. Er was nog 1 plekje over waar we in pasten! Een goede leer voor morgen. Onderweg bellen om te reserveren.

We vinden dat we alle geluk van de wereld hebben. Mooi weer en zo’n camping waar het net goed gaat. Verrassend hoe druk het overal is op de campings.

Vandaag gereden 146 mijl.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!