Dag 23

Door Weer naar Amerika - A couple of years ago

Donderdag 27 september

Niets is gemakkelijker dan plannen te wijzigen als je nog geen campings hebt geboekt. Oorspronkelijk wilden we vandaag rijden naar Gunnison om de Black Canyon aldaar te bekijken. Even in onze road atlas gekeken en wat bleek: de canyon ligt helemaal niet bij Gunnison maar bij Montrose. Dat scheelt alweer zo’n 70 mijl om te rijden en dus tijd over om in Grand Junction rond te kijken. De receptionist bij de KOA campground was dol enthousiast over het Colorado National Monument. Ja dachten we, een monument. Toen liet hij ons een poster zien van dat monument. Het blijkt dat dat een hele grote bergrug is met allemaal mooi gevormde en gekleurde bergen. In het midden is een groepje bergen die tezamen dat monument vormden.
Dus toen besloten om die route maar te rijden. Eerst een half uurtje rijden (20 mijl) naar de start van de route en daarna zo’n 14 mijl slingerend door de bergen van het ene mooie uitzicht naar het andere. Geen spijt dat we de route gereden hebben. Op het moment dat we het Nationale Park inreden stonden daar opeens een koppel big horn sheep op ons te wachten om gefotografeerd te worden. Voor het eerst deze vakantie deze beesten van heel dichtbij gezien.
We hebben zo’n 2½ uur gedaan over deze 14 mijl. Het was dus zeker de moeite waard. Genoten van de uitzichten!

Om half twaalf de neus van de camper richting Montrose gedraaid. Tijdens de koffiestop even een camping gebeld en aldaar gereserveerd. Ja ja, we leren het!
Het eerste stuk rijden was wel leuk, afwisselend landschap en zo, maar de laatste 20 mijl waren redelijk saai. Alleen maar kale prairie en zand.
Om half drie waren we bij de camping en hebben ingecheckt. De man achter de balie zei dat we nog genoeg tijd hadden om de Black Canyon te gaan bekijken. Het startpunt ligt op 12 mijl van de camping. Omdat we erg benieuwd waren naar de uitzichten zijn we er gelijk op uit gegaan. Zeker overwegend dat we morgen dan een nieuwe bestemming kunnen plannen. Doen we vanavond.

Het was inderdaad wonderschoon de canyon. Ze noemen het black maar was eerder donkergrijs. In het visitercenter een film bekeken over hoe men rond 1900 de Gunnisonriver, die onder in de kloof loopt, heeft beteugeld. Door een tunnel in een rotswand te maken op een zeker punt kon men, door het vele water wat er door stroomde, het achterliggende land ontginnen en er landbouw- en grasland van maken. Er zijn op veel plekken uitzichtpunten met de mooiste uitzichten, dus er is ook aardig wat gewandeld.

Op sommige punten liggen de kliffen ruim 700 meter boven de rivier. Van bovenaf gezien leek het een klein kabbelend stroompje, maar op de film hebben we wel andere dingen gezien. Op sommige punten zit er een behoorlijk hoogteverschil in zodat je fikse stroomversnellingen hebt. Bij verschillende uitzichtpunten geweest en onze ogen uitgekeken. Zo mooi. Op sommige wanden zit er een licht grijze streep doorheen, net alsof het geverfd is. We hopen dat het op de foto’s tot uiting komt!
In het park ook weer “wild” gezien. Het is een Mule deer. Een hertje met oren zoals een ezel en geen horens. Wie van de twee is vreemd gegaan??

Op de terugweg bij Ted’s Kitchen gaan eten. Volgens de receptionist bij de KOA had hij de beste steaks van de omgeving. Inderdaad het eten was er prima. Dat het goed was blijkt wel uit het feit dat de parkeerplaats helemaal volstond en we het laatste tafeltje kregen. Toen wij weggingen zat de wachtruimte vol!

Na de lekkere douche koffie gedronken en dit verslag gemaakt. Straks gaan we uitzoeken hoe de dag van morgen er uit gaat zien.

O ja, het was weer behoorlijk heet vandaag. Een blauwe lucht lachte ons vanmorgen bij het opstaan al toe. Toen was het nog een beetje fris, maar dat veranderde erg snel!

Gereden 142 mijl.
 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.