Dag 24

Door Weer naar Canada - A couple of years ago

Vrijdag 28 september

We hebben gisteren weer even de route bekeken. De afstanden voor de twee laatste dagen zijn toch te lang naar de zin. Vooral de laatste dag naar Golden is te lang. Daar willen we niet te laat aankomen omdat we dan de laatste was willen doen, de camper schoonmaken aan de binnenzijde en de koffers weer inpakken.
Dus de route maar weer gewijzigd. Vandaag gaan we naar Buena Vista. We gaan hiermee weer terug naar de Rocky Mountains.

Maar eerst nog even wat mijlen pakken. We gaan in de richting van Gunnison. Het was weer een afwisselende route. Veel gele, rode en groene bomen (Indian Summer), veel klimmen en dalen en heel veel bochten. Daar blijf je wakker van!
De koffiestop hebben we gehouden bij het begin van het Blue Mesa Reservoir, een heel groot stuwmeer. Hier vloeit (in de natte tijden) het water in van enkele rivieren o.a. de Gunnisonriver. Die gaat dan weer verder richting de canyon waar we gisteren zijn geweest.
Het waterpeil was erg laag maar het was tocht wel een imposante waterhoeveelheid. Na de koffie toch zeker nog zo’n 20 mijl langs het stuwmeer gereden. Daarna, tot voorbij Gunnison nog de rivier gezien.
In Gunnison nog even de laatste boodschappen gedaan. We kunnen het nu uitzingen tot de laatste dag met de drank en voedsel.

Weer verderop kwamen we over de Monarch Pass. Deze ligt op een hoogte van 11.312 Feet (3447 meter) De camper heeft enorm zijn best moeten doen om boven te komen. De weg is dan niet erg slingerend maar met een maximum van rond 40 mph kwamen we toch wel boven. Marianne vond de uitzichten in de dalen wel angstig want zij zat aan de rechterkant. Maar was wel heel erg mooi.

De Monarch Pass is een scheiding in de bergen. Aan de westkant (waar wij dus vandaan komen) stroomt het water uit de bergen naar het westen richting Pacific Ocean) en de oostkant (waar we naar toe gaan) richting Atlantic Ocean. Dit noemen ze de Continental Divide.

We gaan dus richting de Rocky Mountains. Om half drie waren we op de camping en hebben daarna lekker geluierd. Zijn we aan toe! Vanaf de camping heb je uitzicht op heel hoge bergen. Mount Antero (14.269 feet) zijn we voorbij gereden naar de camping. Mount Harvard (14.420 feet) ligt aan de rechterkant. Wat is het hier overal mooi met al die herfstkleuren! Puur genieten! En…niet te vergeten: strakblauwe luchten en een stralende zon.

Morgen naar Colorado Springs. Is niet al te ver dus kunnen we nog iets van de stad bekijken.

Vandaag gereden 147 mijl.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!