Dag 25

Door Weer naar Canada - A couple of years ago

Zaterdag 29 september

Vannacht was het weer behoorlijk koud. Koude voeten bij het wakker worden. Dus eerst maar de kachel even laten loeien tot het een beetje op temperatuur kwam. Dat duurt zo’n 15 minuten.

Na het ontbijt de camper even van zijn overtollige vloeistoffen ontdaan, zodat we weer leger door konden. Op bijna iedere camping hebben we full hook up geboekt. Dat betekent elektra (30 amp), de camper aangesloten op de waterleiding en afvoer van het restwater van de wc en het afwas- en douche gebeuren. Dat moet om de drie dagen geleegd worden. Daarbij heb je in de camper ook nog een fresh watertank, die kun je dan weer aanvullen. Daar wordt water uit gebruikt als je aan het rijden bent voor koffie, wc doorspoelen of handen wassen.

We gaan richting Colorado Springs, een stukje in oostelijke richting. Het was weer een leuk stukje in de richting van de Rocky Mountains. Uiteraard is het parcours weer heel verrassend en veranderlijk. Na een mijl of 30 gingen we aardig klimmen en kwamen uit op de Wilkerson Pass op 9700 feet hoogte. Even van het uitzicht achter ons genoten en gelijk koffie gezet. Waren we weer aan toe.

Dezelfde weg, Highway 24, gevolgd. We kwamen toen in de buurt van Colorado Springs. Marianne zag opeens een bordje met “the Garden of the Gods”. Daar had ze over gelezen en zou erg mooi zijn. Dus gelijk van de Highway af en de bordjes gevolgd. We kwamen aan bij dat park en het bleek eigenlijk niet geschikt voor campers, zeker niet voor zo’n grote als wij hebben. De eerste doorgang het park in was zo krap dat we aan de beide zijden van de camper nog een kleine 15 centimeter over hadden om er door te komen. En dat ook nog met een bocht! Was wel even tricky maar we kwamen er door. Omdat de achterwielen van de camper bijna 3 meter van de achterzijde af zitten heb je bij het draaien een behoorlijke uitzwaai van de achterkant. In het park, wat eigenlijk een grote partij mooie rotsformaties was, had men geen rekening gehouden met campers. De parkeerplaatsen waren alleen ingericht voor personenauto’s. We hebben even geluncht op een plaats geschikt gemaakt voor paardentrailers! We zijn maar weer snel via de kortste weg het park uitgegaan.

Dan maar op weg naar de camping. Ja wel, weer gereserveerd!
Om 3 uur waren we daar en omdat zitten in de zon veel te heet was hebben we de vuile was maar in de machines gestopt. Scheelt morgen weer een hoop werk.
Lekker de rest van de middag geluierd en gelezen.

We merken dat we niets meer in ons op nemen en dat we verzadigd raken met indrukken van alle omgevingen. Vier weken is net genoeg om alles te kunnen verwerken. Deze laatste dagen gebruiken we om een beetje rust in het hoofd te creëren. We hebben zo veel mooie dingen gezien! Nog 1 dag rijden en 1 avond in de camper en dan leveren we ons “huisje” weer in.

Gereden 119 mijl.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!