Dag 27

Door Weer naar Canada - A couple of years ago

Maandag 1 oktober

We zijn de gewone tijd opgestaan. Als we maar voor 11 uur bij RV Star zijn is het goed. De laatste spullen nog even opgeruimd en de vuilniszakken voor de deur gezet. Dit is de eerste (en enige) camping waar tussen 8 en 10 uur het vuil wordt opgehaald. Er is geen centrale dumpplaats! Wat een luxe. En ze rijden constant in het rond. Om 8 uur twee zakken buiten gezet en om kwart voor 9 weer één. Binnen tien minuten zijn ze opgehaald!
Daarna voor de laatste keer de vuiltanks geleegd en uitgespoeld en de schoonwatertank gevuld. Hij is weer klaar voor de volgende reiziger!

Om kwart over negen vertrokken voor het laatste stuk. 5 mijl voor de finish  nog even de tank volgegooid. 36 gallon was het resultaat. 137 liter benzine.
Soms is het vervelend met het betalen. Bij een hoop tankstations stop je de creditcard in de automaat op de pomp en je kunt tanken. Meestal stoppen ze dan bij $ 100,00 Bij deze vroeg de automaat een pincode van 5 cijfers. In Nederland hebben we maar 4 cijfers. Dan moet je naar binnen om de mevrouw achter de kassa te vragen om de pomp aan te zetten en ook zeggen dat je compleet vol wilt. Dan tank je vol en gaat weer naar binnen om je handtekening te zetten en je creditcard weer mee te krijgen.

We hadden toen nog 5 mijl voor de boeg. De afwikkeling van terugbrengen ging sneller dan verwacht. Binnen tien minuten waren we klaar! Gelijk dan maar via de app een Ubertaxi aangevraagd. Deze was er binnen acht! minuten. Sneller kan niet. Het tochtje naar ons hotel was circa 45 mijl. Via veel verschillende Highways waren we om half twaalf in het hotel. Veel te vroeg om in te checken. Dan maar een kop koffie drinken buiten het hotel, want dat hebben ze hier niet.

Om kwart over twaalf ingecheckt en naar de kamer. Eerst lunchen en daarna nog even de koffers reorganiseren. De rest van de middag vrij!

Even wat cijfertjes van de reis:

Gereden 5424 kilometer
Benzine verbruikt: 1030 liter
Gemiddeld verbruik: 4,61 km/liter

En skipbo score Ab 9, Marianne 6!

Morgenochtend om 6.30 uur gaan we met de hotel shuttle naar de luchthaven. Om 10.15 uur gaan we de lucht in. Na een tussenstop in Washington hopen we dan woensdagochtend om 7.35 uur te landen op Schiphol.

In een laatste verslag (als we thuis zijn) zullen we deze reis nog even beschrijven.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!