Dag 28

Door Weer naar Canada - A couple of years ago

Dinsdag 2 oktober

Inderdaad, vroeg op. Voor de zekerheid de wekker op 5 uur gezet. Kunnen we op het gemak de laatste dingen in de koffers proppen en alle apparaten afkoppelen.
Op tijd naar beneden gegaan om te ontbijten. Dat kon vanaf 6 uur. Marianne vond het nog te vroeg voor een echt ontbijt en heeft alleen yoghurt met muesli genomen. Voor mij is dat te weinig, dus toch wel wat meer gepakt. En uiteraard koffie om wakker te worden!

Om half zeven stonden we klaar voor de shuttle. We hadden een vrouw als bestuurder van de bus en we vertrokken mooi op tijd. Het verkeer op dit tijdstip is al behoorlijk druk, maar gelukkig stond de file de andere kant op. Was wel enige paniek bij de chauffeurs omdat ze een strak tijdschema hebben om weer op tijd terug te zijn bij de hotels.

We waren ruim op tijd dus op de luchthaven en het inchecken (met de machine) ging met enige hulp redelijk vlot. De computer printte alles uit, de instapkaarten (ook voor de aansluitende vlucht) en de kofferlabels. Bij het afgeven van de koffers enige paniek bij ons. Dit was eerste keer dat we meemaakten dat de koffers werden gewogen en te zwaar bevonden. De ene koffer woog 57 lbs (25,8 kg) en de andere 47,5 lbs. Het maximum gewicht is 50 lbs (22,6 kg). Dit werd niet geaccepteerd. Daarom moest er uit de zwaarste koffer iets in de andere gestopt worden. Dus de laptop maar overgepakt. Maar toen bleven ze nog allebei te zwaar naar de zin van de man achter de counter. Na enig zuchten en aankijken werd het toch maar goedgekeurd. Wel kregen ze een geel label waaruit mocht blijken dat ze boven het maximale gewicht waren. Ze waren nu respectievelijk 23,5 kg en 24 kg!

We mochten dus door en gingen nu maar voor een echt ontbijtje.
De vliegtuig is precies op tijd vertrokken naar Washington Dulles. Een vlucht van circa 3 uur. Gelukkig waren de koffers doorgelabeld zodat we daar geen omkijken meer naar hadden. Op het gemak naar een andere terminal, eerst met een soort van bus en daarna met een treintje zonder bestuurder naar de juiste gate.
Ook dit toestel vertrok op tijd. Amsterdam, here we come! Na 7 uurtjes slapen, doezelen, filmpje kijken en puzzelen landen we op woensdag net na zeven uur op Schiphol.

We appten Wouter dat we geland waren en hij kwam net aan in de parkeergarage. Hoe kun je het uitkienen!

De koffers lieten even op zich wachten, maar toen konden we eindelijk Wouter omhelzen.
Terug van een prima reis!
Voor we richting huis gingen nog even koffie gedronken bij de Starbucks en in het kort even bijgepraat.
Toen filevrij naar huis gereden en om half tien staken we sleutel in het slot van de voordeur van ons huisje. Weer thuis!

Na thuiskomst eerst even alles opgeruimd en dan gaat het gewone leven weer beginnen.

 

Reacties

Henk en Sari A couple of years ago

Welkom thuis. Fijn dat jullie weer in Nederland zijn. Bedankt voor de geweldige verslagen. We hebben er erg van genoten.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!