Start van de Canada reis! Maandag 17 sept. 2018

Door Peter & Janet Pruijn - A couple of years ago

Vanaf Shiphol zijn we met de KLM naar Toronto gevlogen. Een vlucht van 7.55 uur. Nog nooit zo lang gevlogen, maar dat is zo meegevallen. Regelmatig wat te drinken en eten gekregen, een hele rustige vlucht gehad. Je krijgt een dekentje en kussentje van de KLM om het je aangenaam te maken. Lekker wat films gekeken, waar ik normaal nooit aan toe kom. Een aanrader dus, vliegen met de KLM.

Vervolgens in Toronto aangekomen. Heerlijk weer daar, zomerse temperaturen! Op naar het James Bond Hotel. Koffers van de band en met de UP! naar Union Station. Een enkeltje daarvoor kost zo'n $ 12,- pp. ideaal met deze trein.

Aangekomen op het Union station is het nog wel even wandelen naar het hotel met de koffers, maar te doen. Onder het lopen krijg je al mooi een eerste indruk van de stad. in eerste instantie kregen we een kamer toegewezen met, zeg maar, geen uitzicht. Dus terug naar de receptie gegaan en gevraagd om een andere kamer. Geen enkel probleem, vriendelijk geholpen en een kamer met uitzicht op de stad gekregen.

Ik was vergeten om naar de WIFI code te vragen, maar die is er dus als je dat nodig hebt. De kamer heeft een airco die verschrikkelijk koude wind uitsoot. Dus we hadden het bed wat opgeschoven, voor zover mogelijk. Het schijnt dat je de airco overigens ergens uit kunt zetten....

De kamer is netjes, je hebt er wat je nodig is. Kamer is niet erg groot. Fijne bedden. Ramen waren vies aan de buitenkant, jammer. Maar ik begrijp dat het niet meevalt om die hoge torens schoon te houden aan de buitenkant!

Deze middag hebben we zelf een wandelroute uitgestippeld door de stad. Via Jarvis Str. naar Toronto's first Post Office gewandeld. Vervolgens richting Lawrence Market. Helaas is deze altijd gesloten op maandag. Tijd dan om wat te drinken, dat hebben we gedaan bij een gezellig cafeetje at the Front street. Peter een Moose beer en ik een Appel Cider beer, smaakt goed. Daarna richting CN Tower. Naar boven geweest en wat fotos gemaakt terwijl manlief beneden wacht. (reden hoogtevrees) Eerste souvenir gekocht; Canada Moosje voor aan de sleutelhanger.

Je hoeft je overiges niet bang te maken voor de glazen vloer op de CN Tower, als je de lift uitstapt kom je eerst op een verdieping met restaurant en een grote dichte ruimte. Als je een verdieping naar beneden gaat, dan pas kun je naar het gedeelte waar een klein stukje glazen vloer ligt. Dus heel spannend is het allemaal niet..

Vervolgens richting Harbourfront Centre gewandeld. Mooi stukje Toronto vind je daar. Terug gewandeld naar Front. Str. W en bij Loose Moose wat gegeten. Wat een leuk Eetcafe is dat. Ik ben fan. Maar nu toch lekker eerst naar bedje toeWant het tijdverschil van 6 uur begint op te breken!!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!