Dag 5, vrijdag 21 september

Door Peter & Janet Pruijn - A couple of years ago

We gaan vanochtend met Bram ontbijten als hij klaar is met melken. We rijden daarvoor naar Alma. Daar ontbijten we met ons drietjes bij The Right Spot. Een echt stevig ontbijt met worstjes, gebakken ei, ham en spek. Gezellig even bijkletsen. Daarna brengen we Bram weer terug, nemen afscheid van Jannie, Rinse, Haete en Erica en vertrekken richting Bayfort Camp, in de buurt van Midland. Het waait stevig vandaag en het is daarbij warm. Vanaf morgen zal het een stuk koeler worden.

We rijden via Wasaga Bay, een mooie route. We zijn rond 15 u op de camping. We gaan eerst maar eens het vuile afvalwater lozen van de camper en schoon water bijvullen. Zodat we dat voor morgen alvast klaar hebben. We zitten even binnen vanwege een klein regenbuitje en Lotte belt nog even ivm problemen met strijkijzer....Helaas geen internet bij de camper, alleen een hotspot bij een armetierig gebouwtje, wat ook gesloten is. Dus ff snel een berichtje gestuurd dat we goed zijn aangekomen en verder off-line. Toch lastig op zo’n reis! De campingplaatsen zijn verder netjes maar de faciliteiten zijn allemaal wel in slechte conditie/oud.

We rijden nog even naar Midland en drinken bij de haven even gezellig wat op het terras. Via de ober komen we erachter waar we de Shrine Church kunnen vinden. Dit blijkt een bedevaartsoort te zijn van Amerikaanse katholieken. Een kerk gebouwd ter nagedachtenis aan acht jezuieten/missionarissen die in Huronia omkwamen door aartsvijand de Irokezen. Je kunt er de kruisweg lopen.

We rijden weer terug naar de camping,  koken en doen onze afwas. Morgen naar Algonquin Park!!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan