Dag 7, zondag 23 september

Door Peter & Janet Pruijn - A couple of years ago

Zo, wat koud vannacht. Koude neuzen boven het dekbed. Als we naar buiten kijken zien we een klein eekhoorntje al heel druk bezig met de wintervoorraad. Het is kouder maar een mooie dag. Rond 10 u komt de kanoverhuurder waar we een 2 persoons kano huren. We gaan peddelen op Rock Lake, valt trouwens niet mee om in eem mooie rechte lijn te peddelen! Maar na verloop van tijd gaat het beter. Het is mooi op het meer, het water is heel rustig en er heerst een serene stilte.

Na het peddelen een soepje bij de camper. Peter wordt ondertussen nog op de vingers getikt door de boswachter, wanneer hij met een bijl een omgewaaide den in stukken aan het hakken is voor het kampvuur. Nee, dat mag niet!!!

We besluiten om met de camper naar het Algonquin bezoekerscentrum te rijden, echt de moeite waard. Er is een mooie tentoonstelling van de dieren die je in het park kunt spotten en een mooie uitkijkpost. We hebben mazzel, alhoewel ver weg, we spotten een echte Moose!!

We drinken er koffie en werken onze appjes bij, want je hebt er Wifi. We facetimen nog even met onze kids en Omi die op dat moment bij Willeke en Bas zijn. PSV heeft gwonnen van Ajax, ook al zijn we in Canada, dat blijft belangrik nieuws. Dan nog even het winkeltje van het bezoekerscentrum in, waar het nogal donker is. Rond Ottawa is een flinke storm geweest die in een groot gebied de stroom heeft platgelegd. Ook op onze camping en in dit bezoekerscentrum. Maar de accu’s va de camper zijn nog vol genoeg, dus wie doet ons wat?

Terug pakken we nog even een korte wandelrote mee; Spruce Bog Boardwalk. Nice. En dan nog even legaal haardhout scoren bij de ingang van de camping. Terug op de camping gaan we nog een uurtje kanovaren. Daarna lekker eten in de camper en we besluiten geen haardvuur te maken maar een avondje lekker in de camper door te brengen. De camping is stuk rustiger, de weekend mensen zijn weer naar huis. Maar nog steeds voor de helft gevuld. Inmiddels hebben we ook weer stroom. Heel fijn. Tot morgen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan