Dag 11, donderdag 27 september

Door Peter & Janet Pruijn - A couple of years ago

Prachtig weer vadaag. Ontbijt buiten aan de picknicktafel nadat we heerlijk hebben gedoucht in het keurige toiletgebouw.

Om 9.30 u moeten we voor bij de camping zijn voor de bus naar het oude centrum vam Quebec. Onderweg rijden we nog langs een paar hotels om wat andere mensen op te pikken. We worden midden in het centrum bij Place d’Armes afgezet. Onze wandeling start via het mooie Terrasse Dufferin, met prachtig uitzicht over Fleuve Saint-Laurent, richting de Citadelle. Een van de grootste vestigingen van Amerika. Terug lopen we weer via het Terrasse Dufferin en drinken koffie op een van de vele bankjes. Het valt op hoe mooi schoon het overal is.

Vervolgens bezoeken we de restanten van fort en chateau Saint Louis onder Terrasse Dufferin, dat in 1834 is  afgebrand. Mooi om te zien wat archeologen nog aan gebruiksvoorwerpen in de grond hebben gevonden, het is heel duidelijk tentoon gesteld.

Daarna wandelen we via het kleine straatje Rue du Trésor naar Basilique Cathedrale Notre Dame de Quebec. Prachtige kerk, licht en met een met veel vergulde elementen, met name bij het altaar. Francois Laval heeft er oa zijn laatste rustplaat, in de kerk leer je wat hij als leider van missioarissen in een groot gebied van Amerika heeft betekent (1623-1708).

Daarna zien we een heel leuk en mooi winkeltje vol met kerstmis artikelen, we kunnen het niet laten er wat rond te snuffelen en souvenirs te scoren. Dan gaat de route naar de stadsmuur aan de Westzijde met de oude toegangspoort. Tijd om wat te eten.

Na de lunch gaat het verder naar de haven, er ligt een enorm cruiseschip, indrukwekkend, we lopen er onder langs en gaan via de leuke toeristische straatjes en winkeltjes met de ‘Funiculaire’ weer naar boven waar we weer op Terrasse Dufferin uitkomen.

We drinken nog gezellig een borrel op deze mooie dag, in afwachting van de bus die ons in he centrum weer oppikt. En vergeet niet te genieten van de drankjes...we betalen voor een glaasje rode wijn en een glaasje bier maar liefst CAD 21,16...

Bij  de camper koken we een pannetje nasi en eten ons bordje leeg bij het door Peter ontstoken camp fire. Heerlijk!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan