Dag 12 vrijdag 28 september

Door Peter & Janet Pruijn - A couple of years ago

Vandaag rijden we naar onze KOA camping bij Montreal. We kiezen niet voor de snelweg, maar nemen de 132 langs Fleuve St. Laurent naar Montreal. We hebben weer prachtig weer onder het rijden. De reis gaat zeer voorspoedig we stoppen een keer voor een bakkie koffie ongeveer bij Nicolet en een keer voor een soepje in Sorel Tracy. Het is zeker geen lange saaie autorit. Je kijkt je ogen uit naar de huizen met typerende veranda’s en vervolgens weer mooie landschappen met mega maisvelden of bonenvelden. Dorpjes met huizen wisselen zich af met het platteland en bijbehorende landbouwbedrijven.

Bijna bij de camping stoppen we bij een bank om contant geld te pinnen. En we zien aan de overkant Tim Hortons. Al zo vaak onderweg gezien, maar het kwam telkens niet uit daar koffie te drinken. Dat gaan we nu echt doen. Tip van Bram! Het is koffie drinken alsof je bij de MacDonalds bent. De dames achter de balie lopen met een headsetje en ‘zonneklep’....Er is ook een Tims Hortons Drive, zodat je buitenom ook je koffie aan een loketje kunt bestellen.

Tim Horton was een Canadese professional ijshockey speler. Hij overleed in 1974, door een auto ongeluk op 44 jarige leefijd. Hij speelde oa voor the Toronto Maple Leafs. Ook was hij dus de stichter van de Tim Hortons restaurant keten, waar we nu dus echte Canadase koffie hebben gedronken! 

We rijden door naar onze camping. Weer een prima KOA camping dat zie je direct. Allemaal pull through plaatsen, zodat je makkelijk (mocht je zo’n enorme bus hebben) aan de ene kant je plekje in rijdt en door kunt rijden om weer weg te gaan, dus niks ingewikkeld achteruit steken met je camper.

We informeren direct bij de balie hoe we morgen het beste in Montreal kunnen komen. Met de metro dus, we moeten dan wel eerst met de camper naar de metro rijden en daar parkeren. Dus dat gaan we morgen beleven!

We zitten nog even lekker in het laatste zonnetje van deze dag voordat de camp fire weer aangaat en ik de camper in ga om eten te koken. Deze avond een lekker pepersteak gescoord bij de supemarkt. We hebben een relaxte avond. Morgen op tijd de stad in!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!