Dag 14, zondag 30 september

Door Peter & Janet Pruijn - A couple of years ago

We rijden via de snelweg 20 van de KOA camping Montreal richting Kingston. We gaan de provinciegrens van Quebec weer over naar Ontario. Vandaag willen we de 1000 Islands bewonderen.  We besluiten onderweg om dat niet in Kingston te doen, maar een boottochtje vanuit Gananoque te starten. Tip van onze reisgids. Om 13.30 hebben we een boottocht van 1 uur. Wat ons betreft lang genoeg om een indruk te krijgen van het watergebied met talrijke eilandjes waarop 1 huis staat. Vaak al generaties lang in familiebezit. Vaak van voorname families. Je merkt dat het zomerseizoen voorbij is. Het is rustig op de rondvaart boot en ook op het water. Naast ons alleen wat orientaalse toeristen (Chinees of Japans?) In de zomer kan ik me voorstellen dat het er krioelt van  bootjes. Bijzonder stukje natuur al deze mini eilandjes (er zijn er meer dan 1800!)

Daarna rijden we door naar Kingston, dat is dan nog maar 30 km. We rijden eerst naar het Bellevue House, de eerste Canades premier heeft hier nl gewoond. Een huis van rond 1840. Ik wil dat wel eens bekijken. Helaas horen we bij aankomst dat het wordt gerenoveerd en kunnen we er niet in, maar alleen er omheen lopen. Dat doen we dus maar. Deze eerste premier blijkt er overigens nog geen 2 jaar te hebben gewoond, dus zo’n belangrijke rol had dit huis niet in zijn leven...

We rijden door naar het centrum van Kingston, wandelen er even rond. De stad ligt mooi direct aan het water, Lake Ontario en St. Lawrence rivier gaan hier in elkaar over. Weer veel (ik denk) chinezen in het toeristisch winkeltje.

We besluiten om naar het Kingston Brewing Company house te gaan om wat te eten. (34 Clarence street) Wat een gezelligheid daar, een aanrader. En heerlijke, inderdaad stevige, kost gegeten.

Daarna rijden we naar de camping, helaas is de receptie tot 6 pm bemand en het is rond 6.15 pm als we er aankomen, maar er ligt keurig een reseveringsformulier voor ons klaar. Dus we weten welk plekje van ons is. We checken alvast in voor onze terug vlucht van morgen, tja het einde van de bijzonder vakantie zit er toch bijna op. Morgen de camper inleveren bij Fraserway.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan