Home 2.0 & Mt. Rainier National Park

Door Marloes Harmsen - 19-09-2018 07:13

Zaterdag 15 september was het na 3 jaar tijd om terug te gaan naar mijn huis 2.0 in Oregon City. Terug bij mijn host family waar ik 1,5 jaar gewoond en gewerkt heb. Super leuk om ze naar zo'n lange tijd weer te zien en wat zijn de kids veranderd. Heerlijk weer in m'n eigen bed en vanuit de keuken uitzicht op Mt. Hood. Dat uitzicht heb ik toch wel een beetje gemist.

John was net 6 geworden en die zaterdag werd zijn verjaardagsfeestje gehouden bij JJ Jump in Clackamas. Kort uitlegt was dit een grote speelhal met springkussens vol  rond rennende kids, oftewel; gekkenhuis! Het feestje was natuurlijk niet compleet zonder de vele cadeaus, snacks en cupcakes met frosting! 

Zondag gingen Carlijn en ik shoppen. In Oregon is alles goedkoper, omdat ze geen sales tax hebben. Perfect! We begonnen in Downton Portland, zo kon ik haar ook nog even een paar bekende spots in de stad laten zien. Het echte shoppen begon pas in de shopping malls Lloyd Center en Clackamas Town Center. Ik kon na 3 jaar blind naar Clackamas Town Center toe rijden. Gut wat heb ik hier veel tijd doorgebracht toen ik hier woonde. 
 's Avonds hadden we thuis een family diner. Lekker uitgebreid tafelen, just like the old days. De stroopwafels die we hadden meegenomen, of zoals de kids zeggen; stroepwafels, werden als toetje gegeten tijdens de spelletjesavond. 

Maandag gingen we naar Mt. Hood National Forest. Onze eerste stop was Trilium Lake. Een mooi meer met Mt. Hood op de achtergrond. Hoewel de top grotendeels verstopt zat achter de wolken, was het erg mooi en kwam de top af en toe tussen de wolken door tevoorschijn. 
Volgende stop was de Timberline Lodge, ook hier heb je mooie uitzichten op de hoogte berg van Oregon. Maar ook hier was de top grotendeels verstopt achter de wolken. 
Via Hood River zijn we naar de Multnomah Falls gereden. Helaas was de afslag hier naar toe afgesloten, omdat de parkeerplek vol was... Dan maar door naar Vista House voor een uitzicht over de Columbia River Gorge. 

Vandaag was het alweer tijd om afscheid te nemen en op weg te gaan naar Mt. Rainier National Park. Onderweg maakten we nog een stop bij Mt. St. Helens. Deze vulkaan is vooral bekend door de uitbarsting in 1980, waardoor een deel van de berg is ingestort. Volg de prachtige route naar de Johnston Ridge Obervatory waar je onderweg vele uitzichtpunten tegenkomt. 

Het laatste Nationale Park van onze reis is Mt. Rainier. Wat een groot park, vanwege tijdgebrek zijn wij hier maar 1 nachtje, maar ik raad hier zeker 2 nachten aan.  Wij zijn naar het parkdeel Paradise gegaan. Er zit hier een groot Visitors Center en vanaf de vele trails heb je in de meeste gevallen zicht op de hoge bergtop. We hebben hier de trail naar de Myrtle Falls gelopen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan