San Juan Island

Door Marloes Harmsen - 21-09-2018 07:57

Another day in paradise, zo mag je de Pacific Northwest best noemen. De wekker ging al vroeg, want rond 07:15 uur moesten we inchecken bij Kenmore Air. Met een watervliegtuigje vlogen we over de Puget Sound, zicht op alle eilandjes met de vroege morgenzon door de wolken. Niet slecht om de dag mee te beginnen. Saving the best for last? We kwamen 45 minuten later aan in Friday Harbor op San Juan Island om vanaf hier een Whale Watching Tour te doen. De excursie begon om 12:00 uur, dus we hadden nog even tijd om door het stadje te lopen. Het heeft een klein downtown gedeelte met een paar winkels, die een beetje in een Western stijl gebouwd zijn. We kochten een broodje en aten deze op in een klein parkje waarbij je uitzicht hebt over de haven. 
Daarna zijn we naar het Whale Museum gegaan. Een niet al te groot museum, maar best interessant en leuk opgezet.

Iets voor 12 mochten we eindelijk de boot op! Whoehoe! We waren net de haven uit toen de eerste walvis werd gespot; de Minke Whale. In totaal zagen we er hier 3 van. Geen slecht begin, dat beloofde veel goeds. 
Verderop zagen we de Steller Sea Lions. Nouja zagen... eerst ruik je ze, daarna zie je ze pas. Er zaten er veel bij elkaar op de rots, dit zijn de grootste zeeleeuwen die er zijn.

En daar.. Het moment waarop we gewacht en vooral gehoopt hadden.. De grote zwarte vinnen kwamen het water uit; ORKA'S! De Southern Resident Killer Whales om precies te zijn. Dit is de groep orka's die bedreigd zijn en van de zalmen leven. 
Wat een bijzondere en prachtige dieren! En wat kwamen ze dichtbij! Er zwom er zelfs eentje onder de boot door. 

Na ruim 3 uur op de boot te hebben gezeten keerden we terug naar de haven. Weer terug naar Seattle met een watervliegtuigje, waarbij we vlak voor landing nog uitzicht hadden op de mooie Skyline van de stad. Het was een zeer geslaagde dag. 

Morgen vliegen we helaas alweer terug naar Nederland. Het was een fantastische  reis, de staten Washington & Oregon zijn prachtig en erg afwisselend. Je vind er bergen en vulkanen, de prachtige kustlijn die je kunt volgen over de Highway 1, de vele bossen, Nationale Parken en talloze State Parken. Dit in combinatie met de steden Portland en Seattle maakte het een erg afwisselende reis. 

Ook fijn is dat je er, zeker in Oregon,  een stuk minder toeristen tegenkomt dan in het drukke zuidwesten van het land. Ik zou zeggen; pak je koffer en ontdek deze Staten, de Pacific Northwest is prachtig! 

Reacties

Mirjam 22-09-2018 09:03 {{button-55740}}

WAUW!

Johan Bos 24-09-2018 13:14 {{button-55768}}

Je hebt mooie veslagen gestuurd, bedankt en goede terugreis.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan