‘17 sept. - On tour’ door San Francisco - dag 2

Door Jos&Nelleke Schelfhout - A couple of years ago

Toch wat last van opstartproblemen hoewel we prima hebben geslapen. De politie- en brandweersirenes gaan de hele nacht door, maar gelukkig slapen we aan een rustige kant. Nu eerst maar eens een ontbijtje zien te vinden. Dat werd kwark-koffie-koek in een soort van chique buurtsuper. Prima! Daarna zoeken we de opstaphalte van de big city tour. Kaarten hadden we al in het hotel geregeld en onze tour is 24 uur geldig. We starten om 12.15 uur en hebben bedacht dat we morgenochtend dan nog een rit kunnen doen. De  prijzen van deze tours liggen trouwens best hoog met $ 55 pp.

Het leukste is natuurlijk om boven in de open bus te zitten, maar een vest en jas en sjaal zijn zeker nodig. Het is vandaag ca 17 gr. en wat bewolkt. Gelukkig komt geleidelijk de zon door. Wat meteen opvalt zijn de rechte straten en huizenblokken in Victoriaanse stijl. We hebben een enthousiaste reisleidster die ons enthousiasmeert voor de oude hippiewijk Haight Ashbury. We stappen uit en de straat is inderdaad excentriek te noemen. We lopen bij een aantal  aparte en soms nostalgische winkels binnen. De muziekschop is een aanrader (veel gitaren). Wat opvalt is dat het verschil in de welvaartstandaard groot is, hoge huizenprijzen, grote Amerikaanse auto’s en daartegenover heel veel zwervers op straat. Dat is in Nederland wel anders.

We hoppen weer een halte verder en bezoeken de Japanse theetuin in het Golden gate Park waar we pauzeren en groen thee drinken met zoetigheid (Jos zijn favoriet) heerlijke notentaartjes. Na een wandeling door de tuin gaan we weer verder met de bus richting Golden Gate Bridge. In de zon een prachtig staaltjewerk. Alle kapsels verwaaien in de wind en hoeveel keer zou deze eyecatcher al niet gefotografeerd zijn??  Nou, ook wij doen eraan mee en vereeuwigen onszelf met the bridge. Het uitzicht vanaf de andere kant op SF is prachtig. De namiddagzon verlicht de stad schitterend. 

Weer terug over de brug en op Lombard Street stappen we uit voor de straat die in zoveel films voorbij komt, Crooked streeft. We klimmen de straat omhoog en dalen vervolgens bij het bochtige deel. Ik vind het een fantastisch schouwspel. Dikke auto’s en motoren in file slingerend naar beneden. Omdat de laatste tourbus al om17.00 is vertrokken mogen we met een extra shuttle met tourhoasts die klaar zijn voor vandaag, mee terug naar Union Square: we krijgen nog een toetje extra uitleg. 

Tot slot onze eerste Amerikaanse maaltijd, veel vlees/vis en frites. We gaan op zoek naar ons bed. 

Reacties

Nel A couple of years ago

Leuk geschreven Nelleke, ik kijk alweer uit naar je volgende belevenissen.
Veel plezier!

Ronnie A couple of years ago

Nou Zeg !! Wat een laptext, misschien heb je een carrière als schrijfster van reisgidsen misgelopen mam. Wie weet je nieuwe baan? Kom je nog eens ergens... veel plezier, jullie zijn pas net op weg
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!