20 sept. - Richting Yosemite - 'schuimende Jos' - dag 5

Door Jos&Nelleke Schelfhout - A couple of years ago

Omdat dit een lange rit wordt van ca 325 km, staan we vroeg op, na een koude nacht. Helaas hebben we geen muntjes voor de douches, dus wat badderen in de camper en bij een wasbak. Lukt prima. Alleen hadden we wel een plas water in de camper die onder langs het bed en de toiletruimte kwam. Heel vreemd.
Maar we gaan rijden: de camper start gelukkig weer. Het landschap wisselt van eindeloze akkers met groente en fruitteelt (wordt beregend dmv aanleg van irrigatiekanalen - California wordt steeds droger), naar ranges met koeien of schapen. Vervolgens door een heuvelachtig landschap wat door de dorre kleur juist schitterend is en na een volgende vlakte begint het bosgebied van Yosemite. Jos geniet ervan om door de bochten te scheuren, voor mij voelt het meer als in een pretpark met enge loopings 😰. Ik weet nog niet of ik ook zal chauffeuren. Misschien op een recht rustig stuk weg. Op zich zijn de taken best verdeeld, Jos rijdt, ik doe de navigatie! 
In Yosemite zijn we 'very welcome'. We kopen meteen een pas die voor meerdere parken geldig is, dat scheelt behoorlijk. In Mariposa Groove willen we de eeuwenoude
Sequoia's wel eens zien. Ze zijn geweldig groot en hoog en prachtig roodbruin gekleurd, zeker met het zonlicht erop.  Natuurlijk poseren we bij de Grizzly Giant en lopen onze 1e trail van 3,4 mile. Mijn knieën voel ik wel, hopelijk wordt het niet erger.
Terug in de shuttlebus neemt Jos een lekker pepermintblaadje. Ik dacht, ik kijk het even aan .... Ja hoor, het was een zeepblaadje. Uitspugen ging niet meer, dus doorslikken en veel water drinken. Het schuim stond aan zijn mond😹
Rond 17.00 uur arriveren we op camping Wawona. Onze naam, met plaatsnummer staat op het lijstje bij het soort van receptiehokje, gelukkig. Voor de komende dagen hebben we niets gereserveerd, dat wordt nog spannend. De camping ligt prachtig, direct aan de weg en aan een riviertje. Wel primitief, er is geen hookup en ook geen WiFi. Dus schrijf ik de belevenissen maar op de iPad. Hopelijk kan ik morgen weer wat plaatsen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!