28 sept. - Capitol Reef(Fruita) - Dag 13

Door Jos&Nelleke Schelfhout - A couple of years ago

Het is opnieuw een topdag, schitterende route gereden. Halverwege zagen we in de verte al kleurige bergtoppen, dat is dus Indian Summer!De zon zorgt voor een schitterend geel van de kleurende berken. Koffiepauze en route, en genieten! Wat zijn Amerikanen spontaan en hartelijk. Hoe het ons beviel met zo'n camper?  Eigenlijk steeds beter! Het geeft een heel vrij gevoel, alles heb je steeds bij de hand. Overal zijn wel RV-campings, al is het handig om zeker in nationale parken van te voren te boeken. En het rijden went (al is het voor mij als bijrijder zeker ook spannend met die haarspeldbochten) Jos is een uitstekende chauffeur. 
In Capitol Reef staan we op de parkcamping in Fruita. En plek uit je dromen, een groen dal aan het riviertje Fremont, met een enkel oud huisje dat dateert uit de 18e eeuw toen Mormonen zich hier vestigden. Verder geen bewoning. Uit de 'Chesnut Orchard' mag iedereen zelf appels plukken. Ze smaken als vroeger uit de tuin van mijn vader. Oude herinneringen komen bij mij terug. Witstaartherten lopen langs de camper en luieren in de boomgaard. Na een trail met veel klimwerk, maar met een prachtig uitzicht op het dal, belonen we onszelf met een versgemaakte 'applepie' uit het enige winkeltje. 's Avonds geeft een ranger een leerzame en leuke presentatie over 'water' in het kleine buitentheater. Water is hier in dit warme gebied onmisbaar, maar kan ook levensbedreigend zijn als het in modderstromen naar beneden komt. Dit kan in een paar minuten gebeuren. Haar advies is: Hou altijd het weer in de gaten en zoek een hogere plek op als het mis dreigt te gaan. De natuur is hier zeer aanwezig! Als een medecamperaar de dieselgenerator aanzet is het gedaan met de rust en zuivere lucht. Jos wilde nog even wachten, maar toen het begon te stinken naar benzine, ging hij er meteen op af en gelukkig is de amerikaan met zijn grote bus+auto bereid het spul maar een half uurtje te laten draaien. Gelukkig!
We hebben vannacht een zwoele wind en een prachtige sterrenhemel. De aanschafte houtblokken gaan in de fik! How romantic 😊

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!