30'sept. - Happy Birthday in Arches - dag 15

Door Jos&Nelleke Schelfhout - A couple of years ago

Vanmorgen 65 kaarsjes aangestoken voor Jos 😉. Een bijzondere dag voor hem en leuke lieve felicitaties via de app. Dat wordt zeker gewaardeerd! 
We maken er zelf een feestje van in Arches. Omdat we hier gisteren ook al waren konden we relaxt naar het park rijden. dat is groot hoor!  Via een one way van bijna 30 km rijden we eerst naar het eindpunt. We lopen een fantastische mooie trail naar de landscape arch. Deze is meer dan 60 meter breed! Daar kunnen we niet onder of dichtbij klimmen, je zou het ook niet willen. Sommige stukken steen lijken zo af te kunnen breken. Het ontstaan van de Arches is zo'n 100 miljoen jaar geleden in gang gezet toen hier een zee was. Zoutlagen, en de elementen van ijs, water, zon, bliksem etc. hebben dit landschap gevormd.  Jos is nog verder geklauterd naar de Navajo en Partition Arches, dat durfde ik niet aan. Het gaat goed met mijn knie in de brace maar ik moet geen al te gekke capriolen uithalen.  
Tegen de middag terug op de parkeerplaats en daar lekker koffie gemaakt in de RV. Dat is dan weer zo'n voordeel. Want verder dan toiletten (met een behoorlijke wachtrij )en watertappunten is er niets. Vervolgens nog een afslag naar Delicate arch. De trail van 2 x 4,5 km vonden we teveel worden met deze warmte en al een trail van 2x 3 km in de benen.  Delicate Arche hebben we vanaf een uitkijkpunt met toch nog het nodige klimwerk bekeken. 
Nog wat shoppings gedaan, de camper gevuld met 31 gallon benzine ($ 110) (ja die lust af en toe ook wel wat) nu heerlijk met een drankje in de schaduw, blog bijwerken en een boek lezen.  Vanavond gaan we in Moab lekker iets eten, horeca is hier volop aanwezig. 

 

Reacties

A.M.Streefkerk A couple of years ago

Hallo Vakantiegangers!
Zojuist even met tante Annie gebeld en verteld over de voortgang van jullie reis. Ze is vorige week hier geweest en heeft wat foto.s gezien . Ze vindt dat geweldig, dat we zo contact kunnen hebben.
Heel hartelijk gefeliciteerd nog ,Jos, met je verjaardag van tante Annie en ons!
Hartelijke groeten en fijne reis verder!
Evert en Anke

Nellleke A couple of years ago

Dank jullie wel ! Wij zijn aan onze laatste week begonnen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!