5 okt. - 150 km naar Grand Canyon - dag 19

Door Jos&Nelleke Schelfhout - A couple of years ago

Het was een frisse nacht in Flagstaff, maar als we tegen 8 uur wegrijden schijnt de zon lekker. Toch lijkt ook hier de herfst zich aan te dienen. We zijn al rond 10 uur in national park Grand Canyon, camperkoffie, en dan naar het Visitor center. De lange rij mensen voor de info-balie slaan we lekker over. Inmiddels kunnen we zelf wel uitvinden hoe de shuttles werken en wat we willen gaan zien. De informatiefilm is de moeite waard. Het is vandaag mooi weer, wel af toe fris in de schaduw, dus een extra vest mee. Via de blauwe shuttle stappen we op de rode, hiermee kun je op 9 uitkijkpunten uit- en weer instappen, of verder wandelen langs de South Rim.
Bij Trailview Overlook stappen we meteen uit om nu die Canyon eerst te zien!  Hoe laat zich dat beschrijven.... Van boven kijk je in het immense dal van de canyon die 150 miljoen jaren geleden is ontstaan. Zoveel verschillende steenlagen en diep beneden moet de Colorado zijn. Pas als we doorwandelen naar het volgende uitkijkpunt zien we, wat lijkt, een kleine stroom rood gekleurd water. We zien kleine figuurtjes die de trail in de kloof aandurven. Wij kiezen voor de wandeling over de Rim, heel mooi met natuurlijk groen en steeds verrassende uitzichten. Een paar haltes met de shuttle en van Pima Point wandelen we tot Hermits Rest waar een uitnodigende chocomellucht hangt. We zwichten hiervoor en genieten ervan in de zon. Dan terug naar Hopi Point met de shuttle, want dat is de plek om de Sunset te zien. Net op tijd zien we dat de zonnestralen de rotsen in een mooi licht en schaduwspel zetten, heel bijzonder. De zon gaat prachtig en heel snel onder. In de pocket! 
Met de shuttles terug naar de camper, we moeten nog inchecken😁. En het is inmiddels goed donker geworden. Via Maps.me had ik Mather Campground al opgezocht en we rijden er feilloos heen in het stikdonker. Gelukkig, onze naam zie ik al heel snel op een enorme lijst van late incheckers bij het onbemande hokje. Op onze plek staat ook een klein tentje.., vreemd. Snel iets te eten gemaakt en moe van de hele middag buiten en alle indrukken even uitrusten op bed. De boeken blijven onaangeroerd, we vallen meteen in slaap. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in Zwolle.
Meld je gratis aan!