Zion National Park - Verbluffend mooi!

Door Paul Ranzijn - 04-08-2019 06:15

Dag 13. Zion - Bryce Canyon (vr 2 augustus 2019)

Wonder boven wonder werden we vandaag allemaal redelijk fris en fruitig wakker. Zoals gebruikelijk lieten we Noah en Lynn langer slapen. Ondertussen maakten we de camper klaar voor vertrek (de vuile tanks werden geleegd en het schone water aangevuld). We besloten om toch nog even Zion National Park in te gaan. Zoals gezegd, 11 jaar geleden was het park min of meer een tussenstop voor ons en nu waren we volle bak aan het genieten. Laten we het er maar op houden dat we toen een inschattingsfout hebben gemaakt 😉

We parkeerden de camper aan de overkant van onze camping (we moesten namelijk voor 12:00 uur uitgecheckt zijn) en liepen naar de ingang van het park. Direct bij Zion Canyon Visitor Center (stop 1) begint een leuke, maar simpele wandeling namelijk de Pa'rus Trail (officieel een roundtrip van 5,6 kilometer). Het was vandaag ongelooflijk heet, zeker voor in het gebied rondom Zion (ca. 37 graden). De Pa'rus Trail is een prachtige wandeling, maar omdat we volle bak in de zon liepen hielden we het sneller voor gezien en gingen lekker bij de Virgin-rivier zitten. Nou ja zitten, op een gegeven moment stonden we er middenin voor afkoeling (we hebben inmiddels immers wat ervaring opgedaan met staan in rivieren 😊). En wat is er trouwens nu leuker dan een beetje rommelen met stenen en stromend water…..? Ondertussen konden we ons tevens blijven vergapen aan de enorme rotswanden om ons heen. Wat zijn we dan toch klein hè?!?

Een gedeelte van de Pa'rus Trail was afgesloten. Veel tijd hadden we toch niet meer, want de parkeertijd voor onze camper liep tegen het einde en we moesten simpelweg ook weer verder. Vanaf Zion Human History Museum (Stop 2) gingen we weer terug met de shuttle bus. Voordat we wegreden in de camper haalden we nog even onze lunch bij de bakkerij tegenover onze camping.

Hierna gingen we met de camper door de slagboom. We reden namelijk een gedeelte door Zion National Park richting onze volgende stop in Bryce Canyon. Bij de entree moesten we natuurlijk onze parkenpas laten zien, maar ook de zgn. “Tunnel Permit” ($15) aanschaffen. We moesten namelijk door de The Zion-Mount Carmel Tunnel (1,1 mijl) rijden. Omdat onze camper zo groot en voornamelijk hoog was, moesten we door het midden van de tunnel rijden (dus even geen tweerichtingsverkeer, want wij kwamen eraan 😊).

Veel parkeerruimte was er absoluut niet, maar vrijwel direct na de tunnel parkeerden we de camper langs de weg. Hier is namelijk de ingang te vinden voor de Canyon Overlook Trail. Fung Yee, Noah en Lynn waren niet echt te porren voor nog een wandeling. Dus Paul ging alleen om pad om het mooie uitzicht vast te leggen. Paul had gelezen (dacht hij) dat het een vrij eenvoudige wandeling zou zijn. Dus met camera (+ statief) en een flesje water op pad. Hoezo wandelschoenen? Gewoon even op de slippertjes heen en weer…….. Mwah, wandelschoenen waren achteraf gezien geen overbodige luxe. Dus voorzichtigheid was wel even geboden. Maar na een half uurtje werd Paul getrakteerd op een waanzinnig uitzicht. Echt fantastisch! En toen weer terug. Uiteindelijk is Paul een uur weggeweest. Fung Yee had de generator aangezet (voor de airco). Samen met Noah en Lynn had ze zich vermaakt met het kijken van Toy Story.

Gelukkig was het niet zo heel ver meer rijden naar onze volgende camping, Ruby's Inn RV Park & Campground. We kwamen rond 17:00 uur aan en hadden een prima plek  gekregen om onze camper te parkeren. Inmiddels werd het bijna routine. Aan de hand van de waterpas de stabiliteit bepalen en dan wel of niet de verhogers onder de banden plaatsen. Wederom hadden we full hookup, dus we waren weer voorzien van alle gemakken.

Kort na aankomst begon het de bulderen en brak er korte tijd noodweer uit. Tijdens het slechte weer (veel onweer) konden we ons trouwens nog prima vermaken met de overburen die zichzelf ook probeerden te installeren. Alles ging zo ongeveer verkeerd, tot aan het kookstel dat volledig in de fik vloog. Het avondeten voelde heel Nederlands aan. We aten namelijk aardappelen, sperziebonen en varkenshaas. Helaas zat buiten zitten er niet meer in vanavond, de temperatuur was door het slechte weer enorm gedaald.

Morgen stond Bryce National Park op het programma. Het beloofde een mooie dag te worden, gezien de geplande activiteiten. Nu alleen nog hopen dat het weer een beetje zou meezitten. Slaap lekker!

Reacties

Frans en Lucie 04-08-2019 09:46 {{button-59301}}

Geen beter vermaak als leedvermaak toch. Maar het blijft allemaal een groot avontuur. Mooi hoor. Groetjes van ons
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan