Allemachtig groots.......The Grand Canyon

Door Paul Ranzijn - 09-08-2019 07:23

Dag 17. Page - Grand Canyon (di 6 augustus 2019)

We hadden de wekker voor alle zekerheid gezet vandaag. We zouden namelijk maar één dag door gaan brengen in de wondere wereld van de Grand Canyon. We wilden dus waar mogelijk maximaal gaan genieten. We zouden afreizen naar de meer toeristische South Rim, waar alle faciliteiten zijn en dus ook onze camping: Mather Campground Grand Canyon.

Het zou een rit van 2,5 uur worden tot aan de entree (210 kilometer / 130 mijl). We hadden alles bezocht in en rondom Page, wat we vooraf hadden bedacht, waardoor we in één strakke lijn naar de Grand Canyon konden rijden. Alhoewel, toch nog even een boodschapje doen bij de Walmart (voornamelijk vocht) en natuurlijk moesten we onze benzineslurper ook weer voorzien van nieuwe peut. Dit keer nog geen $3 voor een gallon (een koopje in vergelijking met onze tankbeurten in California). Het duurde overigens wel even voordat we doorhadden hoe we de pomp konden activeren (“you have to lift the handle”, Fung Yee 😉).

De rit verliep gelukkig voorspoedig. Al moest Lynn wel een keer nodig naar het toilet, terwijl Paul niet kon stoppen (dan maar tijdens het rijden naar het toilet 😊). Rond het middaguur meldden we ons bij de entree (East Entrance Station) van het park. Van de vrouwelijke ranger kreeg Paul nog uitleg waar we wel en niet konden parkeren (ons apparaat van 9 meter is natuurlijk niet in een standaard parkeerplaatje te proppen). We reden door naar de eerste stop, Desert View (op 2267 meter hoogte). Alvorens we naar de wereldberoemde uitkijktoren liepen (The Watchtower), aten we eerst even een broodje in de camper.

Vanaf The Watchtower keken we voor de eerste keer de Grand Canyon in. Zoals de naam al aangeeft, allemachtig groots! De Grand Canyon is een diepe en steile kloof uitgesneden door watererosie van de rivier de Colorado en haar zijrivieren. De Grand Canyon wordt beschouwd als een van de grootste natuurlijke wereldwonderen. Het park is 4927 km² groot. Het gebied werd een nationaal monument op 11 januari 1908 en een nationaal park op 26 februari 1919. In 1979 werd het park op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Een goede rekenaar weet dus dat het nationale park dit jaar exact 100 jaar bestaat. Hier kregen we vandaag overigens weinig van mee.

De weg, die we bereden door de South Rim, was de Desert View Drive. Dit is werkelijk een schilderachtige weg en loopt van het Grand Canyon Village naar Route 64, langs vele schitterende punten en paden. Wij zijn met de camper gestopt bij Navajo Point, Moran Point en Grandview Point alvorens we incheckten bij onze camping (en overigens dé camping van Grand Canyon) Mather Campground Grand Canyon. Deze camping is een natuurcamping zonder faciliteiten (en slechts $18 voor een overnachting, maar altijd in no-time volgeboekt). Na het inchecken reden we naar onze plek en plots stonden we oog in oog met een vrouwelijk rendier (dat beest was minstens net zo groot als Paul!). Ze keek overigens niet op of om en ging lekker door met grazen.

Direct na het parkeren van de camper pakten we de gratis shuttlebus (blauwe lijn) naar het Grand Canyon Visitor Center om vervolgens over te stappen naar de oranje lijn. We wilden namelijk naar Mather Point. Ook hier werden we, net als eerder op de dag, getrakteerd op een fantastisch uitzicht. Jammer genoeg nam de bewolking steeds meer toe, waardoor er weinig direct zonlicht in de Canyon viel. De omgeving is zo overweldigend, waardoor je af en toe de diepte moeilijk meer kon inschatten.

Via de wandelroute, Rim Trail, liepen we richting Yavapai Point. De avond begon al in te vallen. Voor het avondeten ging we de Yavapai Lodge binnen voor een typisch Amerikaans “diner” (een familiepizza voor Paul en Fung Yee en halve kip voor Noah en Lynn). Tijdens het eten stelden we ons de vraag: is er nog iets mee te krijgen van de zonsondergang? Tegen beter weten in liepen we weer snel terug naar de afgrond. Het wolkendek was helaas te heftig. Op een paar vurige kleuren in de lucht was het allesbehalve een enerverende zonsondergang. Noah en Lynn vonden het ook verre van spectaculair en begonnen uit verveling een spelletje ganzenbord te spelen (wat dan weer wel een bijzonder schouwspel was, zo met de Canyon op de achtergrond 😉).

Overigens de wekker zetten voor een mooie zonsopkomst was ook een kansloze exercitie. Het begon namelijk te regenen en de weersvoorspelling was voor de nacht/ochtend niet heel veel anders. Terug bij de camper deden we nog een paar spelletjes om vervolgens de dag af te sluiten. Lichten uit en op stok. Tot morgen!

Reacties

Frans en Lucie 09-08-2019 09:02 {{button-59512}}

Tja jammer natuurlijk van het weer maar het was is niet minder indrukwekkend.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan